• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İzmir'de tramvay çalışmaları bazı yolları kapatacak

İzmir'de tramvay çalışmaları bazı yolları kapatacak
Güzergah değişiklikleri yüzünden yazın yapılamayan tramvay çalışmaları kışa sarktı. Çalışmalar için 21 Ocak’ta kentin ana arterlerinde yollar kapanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2015'te temelini attığı Karşıyaka ve Konak Tramvay Projeleri'nde baş döndüren güzergah değişiklikleri sebebiyle öngörülen iş takviminin gerisinde kalınması, trafikte kabus dolu günlerin başlamasına yol açacak. Büyükşehir dün yaptığı açıklamayla Konak'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Şair Eşref Bulvarı ile Karşıyaka'da Hasan Ali Yücel Bulvarı'ndaki 3 ayrı noktada çalışma başlatılacağını okulların sömestr tatiline girmesiyle 21 Ocak'ta bu bölgelerde geçici trafik düzenlemesine gidileceğini duyurdu. Hat döşeme çalışmasının 1. etabı, Alsancak Hocazade Camisi ile Lozan Meydanı arasındaki 460 metrelik kısımda yürütülecek. Bu süreçte önce Çankaya-Alsancak istikameti trafiğe kapatılacak. Ulaşım karşı şeritten çift yönlü sağlanacak. Bu da kentin ticaret ve eğlence sektörünün yoğun olduğu Çankaya ve Alsancak semtlerinde trafiği içinden çıkılmaz hale sokacak. 21 Ocak'tan itibaren kent merkezine araçla girmek ızdıraba dönüşecek. Karşıyaka tramvayı güzergahında da düzenlemeye gidilecek. Hasan Ali Yücel Bulvarı'nın Ahmet Adnan Saygun Parkı (kara tarafı) önünden geçen tek hattın tramvayın deniz tarafına bağlantısında, orta refüje kadar olan 1.kısmın imalatlarına 21 Ocak'tan itibaren başlanacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi, 15 gün sürecek çalışma kapsamında Hasan Ali Yücel Bulvarı'nın Cemal Gürsel Caddesi girişinden sonra yol gövdesi deplase edilerek geçici trafik düzenlemesi yapılacağına dikkat çekti. Kara tarafından orta refüje kadar olan 1.kısmın imalatları tamamlandıktan sonra, orta refüjden sonraki 2.kısmın imalatlarına geçileceğini belirten belediye yetkilileri, bu bölgede trafiğin de ikişer şeride düşürülerek mevcut trafik düzenine devam edileceğini açıkladı.

YAZIN YAPILACAKTI

Oysa, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Meydanı, Gazi Bulvarı, Çankaya Gaziosmanpaşa Kavşağı ve Şair Eşref Bulvarı geçişlerinde tramvay inşaatına geçen yaz okulların kapalı olduğu dönemde başlamayı planlamıştı. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. İş takvimindeki aksaklıklar bu gecikmeye yol açtı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim