• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

İzmir'de yolcu treni ile iş makinesi çarpıştı

İzmir'de yolcu treni ile iş makinesi çarpıştı
İzmir’in Bayındır ilçesinde kontrolsüz hemzemin geçitte yolcu treni ile iş makinesinin çarpışması sonucu 2’si makinist, biri kondüktör, olmak üzere toplam 20’ye yakın kişi yaralandı.

Basmane-Ödemiş seferini yapan MT30012 sefer sayılı yolcu treni saat 13.50 civarında Bayındır İstasyonunu geçtikten sonra karayollarına ait üst geçidin tamir ve bakımını yapmakta olan ve hat üzerinde olan kepçeyle kontrolsüz hemzemin geçitte çarpıştı.

Kazada, makinistler Oğuzhan Kocaoğlu, Bahattin Uluç, kondüktör Süleyman Ağrı olmak üzere, toplam 20’ye yakın kişi yaralandı. Makinistler Kocaoğlu ile Uluç, sıkıştıkları makinist markizinden itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu çıkarıldı.

Yaralılardan Kocaoğlu, Uluç ve Ağrı, Tire Devlet Hastanesine, diğer yaralılar ise bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Makinistlerden Bahattin Uluç’un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bu arada, trendeki bazı yolcular da kontrol amacıyla bölgedeki hastanelere gitti.

Birleşik Taşımacılık Sendikasının yaptığı açıklamada kazanın Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ilgili birimlerin TCDD’ye bilgi vermemesinden ve gerekli tedbirlerin almamasından kaynaklandığı bildirildi

Son zamanlarda çok kaza yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, Özellikle hemzemin geçitlerde yaşanan bu kazaların temel nedeninin başta ilgili Bakanlık ve Karayolları Genel Müdürlüğünü olmak üzere kurumlar arası koordinasyon eksikliği ve sorumsuzluğundan olduğunu dile getirildi. Özellikle TCDD’nin yeniden yapılandırma adı altında tasfiyesi kurum içinde ve kurumlar arasında koordinasyon eksikliği ve sorumsuzluğun hangi boyutlara ulaştığını ve önümüzdeki dönemde daha büyük kazaların yaşanmasına neden olacağını açıkça göstermektedir dendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim