• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İzmir'in yeni arabalı vapuru için imzalar atıldı

İzmir'in yeni arabalı vapuru için imzalar atıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez filosuna katılacak 450 yolcu ve 64 otomobil kapasiteli 3 adet arabalı yolcu gemisi için sözleşme imzaladı.

Gemilerin alımı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ihaleyi kazanan Çeksan Gemi İnşa Çelik Konstrüksiyon A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak ile sözleşme imzaladı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’da yaşanan faciaya değinerek, “Bilimin, teknolojinin kullanılması ve sadece kar amacıyla gençlerimizin, çocuklarımızın riskli alanlarda çalıştırılmaması hepimizin görevidir. Allah bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın” dedi.

“Taşınan araç sayısı 1 milyona çıkacak”

Kocaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni hizmete girecek 3 adet arabalı yolcu gemilerimizin maliyeti 82 milyon 200 bin lira. İlki 2015 yılının ortalarında hizmete girecek. Bu gemiler geldiğinde 1 milyon civarında araç taşımayı öngörüyoruz.”

“Ekonomik ve çevreci”

Çeksan Gemi İnşa Çelik Konstrüksiyon A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak ise şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne  yapacağımız gemiler son derece çevreci olacak. Makine sistemi çevreye uyumlu ve Amerikan standartlarında. Gemi seyir halindeyken, makine dairesinde herhangi biri olmayacak.”

Bostanlı-Üçkuyular arası 30 dakikadan 15 dakikaya iniyor

  - Yeni arabalı yolcu gemileri ile birlikte sefer aralıkları 45-60 dakikadan 20 dakikaya düşecek.

  - Gemi 450 yolcu, en az 64 otomobil, 10 motosiklet ve 10 adet bisiklet kapasiteli olacak.

  - Gerekli yerlerdeki uyarı ve yönlendirme işaretleri görme engellilerin okuyabileceği şekilde kabartmalı Braille Alfabesinde yazılacak.

   - Tüm güverteleri ve yolcu salonları görme engelli yolcuların kullanabileceği tip yer döşemesi kullanılarak tasarlanacak.

   - Güverteler arasında hareket etmelerini sağlayacak yeterlilikte toplam en az 2 adet engellilere uygun asansör bulunacak.

   - Üst güvertesinde 2–5 yaş arası çocuklar için çevrili oyun sahası-alanı yapılacak ve gerekli oyuncaklarla donatılacak.

   - Tüm güverteleri ve yolcu salonları tüm fiziksel engelli ve görme engelli yolcuların kullanabileceği şekilde tasarlanarak, inşa edilecek.

   - Yolcularının kedi ve büyük boydaki köpeklerini taşıyabilmeleri için en az 3 adet birbirinden bağımsız evcil hayvan kafesi bulunacak.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim