• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Kaçak akaryakıt satan örgüt çökertildi

Kaçak akaryakıt satan örgüt çökertildi
Deniz araçlarına özel tüketim vergisinden (ÖTV) muaf satılan akaryakıtı, iç piyasaya pazarladıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 13'ü tutuklandı.

Kaçak akaryakıt satan örgüt çökertildi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ'da deniz araçlarına özel tüketim vergisinden (ÖTV) muaf satılan akaryakıtı, resmi evrakta sahtecilik yaparak anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonları vasıtasıyla piyasaya satan, bu şekilde 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'na muhalefet eden ve haksız kazanç sağlayan bir organize suç örgütünü tespit ederek, konuya ilişkin çalışma başlattı.

Yaklaşık 1 yıl sürdürülen fiziki ve teknik takip sonucunda organize suç örgütünün yaklaşık 10 milyon TL haksız kazanç elde ettiğini belirleyen jandarma ekipleri, örgütün ele başı olduğu belirlenen N.B'nin de aralarında bulunduğu suç örgütü üyelerinin yakalanması için 20 Aralık'ta daha önceden tespit edilen 18 adrese yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda 14 kişi gözaltına alınırken, 12 metre boyunda bir balıkçı teknesi, madeni yağ ile karıştırılmış 4 ton akaryakıt, 1 akaryakıt pompası, 14 adet sim kart bloku, 15 adet cep telefonu, 26 adet sim kart, 5 adet ajanda, 1 adet merkezi takip cihazı, 5 adet çek koçanı, 1 adet gemi seyir defteri, 2 adet gemi alım defteri, 3 adet senet, 2 adet kaşe, 1 adet fatura koçanı ve muhtelif evrak ele geçirildi.

Şüphelilerin, kaçak akaryakıtı tekstil firmasına aitmiş gibi görünen ticari araçlarla naklettikleri, tır garajları gibi yerlerde kurdukları kendi düzenekleriyle bu akaryakıtları ve “10 Numara yağ” olarak bilinen yağı sattıkları belirlendi.

Operasyonda ilk kez Marker Kontrol cihazlarının da kullanıldığı öğrenildi.

Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden, N.B'nin de aralarında bulunduğu 13'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Aynı konuya ilişkin yapılan çalışmalar sırasında 25 Mart'ta Beykoz'da 19 ton, 9 Mayıs'ta Şile'de 1 ton, 2 Haziran'da Silivri'de 24 ton, 17 Haziran'da Şile'de 21 ton, 20 Haziran'da Eyüp'te 21 ton, 5 Temmuz'da Çatalca'da 8 ton, 8 Ekim'de Sancaktepe'de 10 ton olmak üzere toplam 104 ton kaçak akaryakıt ele geçirilmiş ve bu operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişi daha önce tutuklanmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim