• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Kaddafi: Yolcu uçaklarını hedef alırız

Kaddafi: Yolcu uçaklarını hedef alırız
Birleşmiş Milletler (BM), Libya'daki halkın korunması için 'gerekli olan tüm önlemlerin alınması' kararını onayladı.

FRANSA: "HAVA HAREKATI BİR KAÇ SAAT İÇİNDE BAŞLAYACAK"

Birleşmiş Milletler (BM), Libya'daki halkın korunması için 'gerekli olan tüm önlemlerin alınması' kararını onayladı.

Fransa hükümet sözcüsü François Baroin, Libya'ya yönelik ilk hava harekatının birkaç saat içinde düzenleneceğini ve Fransa'nın bu harekatta yer alacağını belirtti.

RTL radyosuna konuşan Baroin, amaçlarının "Libya halkının özgürlüğüne ulaşmasına yardımcı olmak, kısaca Kaddafi rejiminini devirmek olduğunu" ifade etti.

İsyancıların kalesi Bingazi’ye ilerlemekte olan Kaddafi güçlerini durdurmak için yapılacak ilk saldırıların, insansız hava araçlarıyla düzenlenebileceği belirtilmişti.

Ayrıca, Libya’ya ilk hava harekâtının Katar veya Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi bir Arap ülkesinden gelebileceği de ifade edildi. ABD Başkanı Barack Obama ise Libya’ya müdahale için askeri güçlerinin kullanılmasını henüz onaylamadı.

BM’nin kararının ardından, Norveç de Libya’ya yapılacak olası askeri müdahalelerde yer almak istediğini açıkladı.

KADDAFİ: YOLCU UÇAKLARINI HEDEF ALIRIZ

Kaddafi, Libya’ya karşı yabancı güçlerin saldırı düzenlenmesi halinde, Akdeniz üzerinde uçan yolcu uçaklarına misilleme yapma tehdidi savurdu ve yabancı ülkelerden gelecek her türlü müdahalenin Akdeniz’deki tüm hava ve deniz trafiğini hedef haline getireceğini ifade etti.

Bununla birlikte, BM’den müdahale kararının çıktığı saatlerde, Kaddafi güçleri Bingazi’ye saldırı başlattı. Kent, top ateşi ve savaş uçaklarının bombardımanına maruz kalırken, gökyüzü uçak savar ateşiyle aydınlandı. Aynı dakikalarda, halk BM’den çıkan kararı kutlamak için sokaklara döküldü.

Perşembe günü Bingazi’yi almak için saldırı düzenlemelerine gerek kalmayacağını öne süren Kaddafi, bu sözünden de dönerek, “Bingazi’deki hainlerin gözlerinin yaşına bakılmayacak” dedi.

SEYFÜLİSLAM: KORKMUYORUZ

Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam, BM'nin aldığı kararlardan "korkmadıklarını" belirtti.

ABC News kanalına konuşan Seyfülislam, "Biz ülkemizdeyiz ve halkımızlayız. Korkumuyoruz... Korkmayacağız. Libya'yı bombalayacak ve Libyalıları öldürecekseniz, insanlara yardım etmiş olmazsınız. Ülkemizi yok ediyorsunuz. Kimse bu müdahaleden memnun değil" dedi.

BEŞ ÜLKE ÇEKİMSER KALDI

Perşembe günü yapılan oturumda, BM Güvenlik Konseyi üyeleri Rusya, Hindistan, Brezilya, Çin ve Almanya konuyla ilgili kaygılarını dile getirerek, çekimser oy kullandı. BM, sıfıra karşı 10 oyla, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin birliklerini durdurmak için havadan ve karadan müdahale yapılması kararı aldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim