• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Kadir Topbaş'tan metro müjdesi

Kadir Topbaş'tan metro müjdesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar'dan başlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar gidecek, yapımı devam eden metro şantiyesini gezdi.

Topbaş, Mecidiyeköy-Kabataş hattında hayatını kaybeden işçi için "onu görev şehidi kabul ediyoruz" dedi.

İnşaatı devam eden Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nda inceleme yapan Kadir Topbaş, İstanbul'a kazandırmış olduğumuz metro hatlarıyla gurur duyuyorum dedi. Gurur verici bir tablo karşısında tarihe tanıklık ettiklerini ifade eden Başkan Topbaş, “Bu iş kolay bir iş değil. Bu işi dünyada devletler yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz kendi bütçemizden bu metroları yapıyoruz” diye konuştu.

“METROLAR SAYESİNDE YÜZEYDEKİ TRAFİĞİ YER ALTINA ALIYORUZ”

İstanbul’un her yerinde metro çalışmalarının hızlanarak devam ettiğini dile getiren Topbaş, “Bu metro hatları sayesinde yüzeydeki trafiği yer altına alıyoruz. Çünkü, şehrin günlük hareketliliği her geçen gün artarak devam ediyor. Şimdilik 28 milyon günlük hareket var, bu ilerde 45 milyona bulacak. Bu kentte artık trafik yoğunluğu fazla konuşulmayacak. Ancak nostalji olsun diye araçlarını kullanacaklar. İnsanlarımız metrolar sayesinde zamanı iyi kullanarak istedikleri yere rahat bir şekilde gidecekler” diye konuştu.

“BU HAT AKILLI METROLARDAN OLUŞACAK”

Yapımına devam edilen metro hattının akıllı hat olacağını söyleyen Topbaş, “Bu hat yapımı tamamlandığı zaman akılı bir hat oluyor. Sürücüsü, makinisti olmadan kendi kendine çalışacak bir sistem yapıyoruz. Kendi başına gidecek ve duraklarda durabilecek bir teknolojiyi kullanıyoruz. Bu sistem dünyada yeni yeni kullanılmaya başlayan bir sistem. Dünyada bunu kullanan birkaç yer var, bunlardan bir tanesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi, biz de akıllı sistemi kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU HATTI YAKLAŞIK 700 BİN KİŞİ KULLANACAK”

12 aylık bir sürede yolcu taşımaya başlanacağının altını çizen Topbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu hat için yaptığımız çalışmalar sonucu yaklaşık 700 bin kişi bu hattı kullanacak diye elimizde veriler var. Bu metro hattı kullanılmaya başladığı zaman Boğaz trafiği ve genel İstanbul trafiği azalacak demektir. Bu metro hattı sayesinde Üsküdar, Çekmeköy ve hatta Şile’de oturan vatandaşlar bile belirli bir yere kadar araçlarıyla gelecek daha sonra araçlarını yol kenarına park edecek ve metroyla yoluna devam edecekler” dedi.

“METRO İNŞAATINDA ÖLEN İŞÇİYİ GÖREV ŞEHİDİ OLARAK KABUL EDİYORUZ”

Topbaş, metro inşaatında yaşanan kaza sonucu hayatını kaybeden işçi ile ilgili “Dün Kabataş Metro hattımızın temel atma merasimini yaptık ve dün meydana gelen olay sonrası üzüldüm” diyen Topbaş, “Maalesef orada bir kardeşimiz iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Ben onu görev şehidi olarak kabul ediyorum. Ben arkadaşlarıma dedim, İstanbul’a hizmet ederken hayatını kaybedenleri görev şehidi kabul edelim dedim. İş yaparken hayatını kaybeden kardeşim Adil Kolukısaoğlu’na rahmet diliyorum. Ailesine ve şantiye arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Onunla ilgili her türlü ilgiyi göstermeleri yönünde talimat verdim. Onun ismini yaşatmak için çalışmalarımıza da başladık” dedi.

kaidr-topbas.jpgkadir-topbastan-metro-mujdesi,peadk2iklk297qdptlq6eq.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim