• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

'Kamu bilişim merkezleri' kurulacak

'Kamu bilişim merkezleri' kurulacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "İnternet ve bilgisayar okuryazarlığını artırmak amacıyla 'kamu bilişim merkezleri' kurulacak." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  yaptığı açıklamada, kamu bilişim merkezlerinin kurulmasına ilişkin Haberleşme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında protokol imzalandığını söyledi.

Söz konusu protokol kapsamında merkezlerin kurulumunun başlatılacağını ifade eden Arslan, bu merkezlerin bilgi toplumu hedefi yolunda önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Arslan, yapılan yatırımlarla vatandaşların bilgi ve iletişim teknolojilerine her yerden erişimini kolaylaştırmaya gayret ettiklerini belirterek, bölgeler arasındaki sayısal uçurumu da yok etmeye çalıştıklarını vurguladı.

Bu hedefe ulaşmak için dezavantajlı gruplara, bilgi ve iletişimle eğitim altyapısına yönelik birçok projeyi "evrensel hizmet" kapsamında gerçekleştirdiklerini dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"Bu doğrultuda kırsal alanlarda telefon ve interneti olmayan köylerimize, mezralarımıza ve karakollarımıza sabit ve mobil haberleşme altyapıları kuruyoruz. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yaklaşık 20 bin okulumuza tüm donanımı ve altyapısıyla eksiksiz 'bilgi teknoloji sınıfları' kurduk. Ölçeği ve yatırım bedeliyle dünyada tek olan FATİH Projesi'nde ise Bakanlık olarak okullarımıza bilişim destekli eğitim altyapıları oluşturduk. FATİH Projesi kapsamında, yaklaşık 46 bin okulumuza, 430 bin akıllı tahta, 46 bin yazıcı kurduk."

"Bilgisayar kullanımı yüzde 56'ya ulaştı"
Arslan, "kamu internet erişim merkezleri" ile evinde bilgisayarı ya da internet erişimi olmayan vatandaşlara ücretsiz bu imkanı verdiklerine işaret ederek, ülke genelinde askeri kışlalara, halk eğitim merkezlerine, çocuk yurtlarına, huzur evlerine ve kütüphanelere yaklaşık bin 700 adet kamu internet erişim merkezi kurduklarını bildirdi.

Kamu Bilişim Merkezleri Projesi'nin de söz konusu uygulamaların devamı niteliğinde olduğuna dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:

"Türkiye İstatistik Kurumunun 2017 yılı verilerine göre, internet erişimi olan hanelerin oranı yüzde 80'e, bilgisayar kullanımı yüzde 56'ya, internet kullanım oranı ise yüzde 66'ya ulaşmış durumda. Bir başka ifadeyle, evlerin büyük bir çoğunluğuna internet erişim altyapısıyla ulaşmamıza rağmen evlerdeki bilgisayar ve internet kullanım oranları aynı seviyelerde değil. Kamu Bilişim Merkezleri Projesi, işte bu anlamda bize yardımcı olacak." 

Arslan, merkezlerin kurulumunun ilk olarak nüfusu 5 bin ile 50 bin arasındaki 20 belediyede pilot olarak başlayacağını ve bu yıl içinde tamamlanacağını, pilot uygulamalardan alınacak sonuçlara göre ülke geneline yaygınlaştırılacağını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim