• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Karaburun'da 'Kıyıda çiftliğe hayır' eylemi

Karaburun'da 'Kıyıda çiftliğe hayır' eylemi
Karaburun'da balık çiftliklerinin açık denize taşınmasını isteyen vatandaşlar, "Çiftliğe karşıyız" diye seslendiler.

Karaburun'da balık çiftliklerinin açık denize taşınmasını isteyen vatandaşlar, "Çiftliğe karşıyız" diye seslendiler. Karaburun'da Yunan adalarındaki orkinos çiftlikleriyle, yönetmeliklere aykırı üretim yapan kıyıya yakın çiftliklerden kaynaklanan kirliliğe karşı başlatılan mücadele, dün bir eylemle tekrar gündeme geldi. Tatil sitelerinin yöneticileri ve sakinleri, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile Karaburun ve Mordoğan halkının katıldığı eylemde, "Balık çiftliği istemiyoruz" sesleri yükseldi.

İzmir Milletvekili Musa Çam, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, site başkanları Mesut Ertem, Kenan Yıldırım, Muammer Gördük, Harun Asılkefeli, Nafel Özdemir, Ercan Kayran, Selahattin Petekkaya da eylemde hazır bulundu. Balık çiftliklerinin Karaburun sahillerini 2006 yılından itibaren kirletmeye başladığını belirten site yöneticilerinin hazırladığı basın bildirisinde şu görüşlere yer verildi:

"Dünya Sağlık Örgütü, balık çiftliklerinden kaynaklı olarak Gerence Koyu'nda alınan su numunelerinin, deniz suyu kirlilik parametrelerini aştığına dair rapor yayınladı. 6 yıl geçti, sahiller daha kirli. Deniz içindeki katil yosunlar dahil, erişteler öldü. Doğal deniz balıkları azaldı. Balık çiftliklerinin çevresinde görüş uzaklığı 2-3 metreye düşüyor, kirlilik ve virüsler 150 kilometre uzaklığa kadar yayılıyor. Yönetmeliklerin gereğini yerine getirmeden üretimi sürdüren balık çiftlikleri ile Yunan adaları açıklarındaki orkinos çiftliklerinin kirli atıklarının denizi kirletmesine izin vermeyeceğiz."

Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa da, yarımadada herkesin balık çiftliklerinden şikayetçi olduğunu belirterek, "Bu bölge turizmle kalkınacak ama baltalanıyor. Dünyada yalnızca 500 adet kalan Akdeniz Foku'nun üreme alanı da tehdit altında" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim