• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Karakollar İHA'lar ile korunacak!

Karakollar İHA'lar ile korunacak!
Siirt'te karakollarda terörle mücadelede kullanılmak üzere 34 "drone" ve 4 motosiklet, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına törenle teslim edildi.

Son yılların en popüler teknolojilerinden olan drone yani insansız hava aracı, hobi ve iş amaçlı son kullanıcı tarafında yoğun ilgi görüyor. Ancak, neredeyse her yeni teknolojide olduğu gibi bu cihazlarda askeri alanda tercih ediliyor. Siirt Valiliği tarafından satın alınan 34 adet drone, terörle mücadele konusunda kullanılması için güvenlik güçlerine teslim edildi.

Bugüne kadar drone'lardan büyük verim elde ettiklerini ve tüm karakollarda kullanılması için planlama yaptıklarını belirten yetkililer, özellikle teröristlerin tespitinin bu cihazlar sayesinde daha kolay hale geldiğini vurguluyorlar.

500 METRE YÜKSEKLİĞE ÇIKABİLİYOR!

Valilik tarafından satın alınan insansız hava araçlarını yakından incelediğimizde, sektörün popüler markası haline gelen DJI'ın Inspire modeli olduğunu görüyoruz.

500 metre uçuş irtifasına ve 2 kilometre uçuş mesafesine sahip olan bu cihaz, 4K çözünürlükte video kaydı gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, cihazın kontrolü için kumanda üzerine takılacak olan tablet veya akıllı telefondan görüntüler canlı olarak izlenebiliyor.

Drone'da bulunan ve " Beni Takip Et " olarak adlandırılan özellik sayesinde cihazın belirtilen hedefleri otomatik olarak takip etmesi sağlanabiliyor. Böylece, güvenlik güçlerinin hareketleri hedefleri izlemesi büyük oranda kolaylaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim