• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Karaman-Konya Raybüs seferleri başladı

Karaman-Konya Raybüs seferleri başladı
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk’un twiti üzerine duyurduğumuz gibi 1 Ocak itibari ile Raybüs seferleri 2 yıl sonra yeniden başladı.

Karaman - Konya arası Raybüs seferleri 1 Aralık 2014 tarihinde durdurulmuştu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Konya-Karaman arasında devam eden hızlı tren hattı ikinci yol inşaatı çalışmalarını hızlandırmak için 1 Aralık 2014’ten itibaren Karaman-Konya arasında çalıştırılan Raybüs dahil, İç Anadolu, Mavi ve Toros Ekspresi tren işletilmesine 4 ay süreyle durdurmuş ve yerine bu süre boyunca Ankara-Konya YHT ile bağlantılı olarak Konya-Karaman arasında otobüs seferleri düzenleneceğini duyurmuştu. Bu güne kadar otobüs seferleri devam etti ve 2 hafta daha devam edecek.

RAYBÜS, GÜNDE İKİ SEFER YAPACAK

Karaman- Konya arası günde iki sefer yapacak olan raybüs seferlerinin ilki sabah 06:20’de olurken ikincisi ise Saat 16:00’da hareket edecek. Konya’dan ise sabah saat 09:00’da ve saat 18:50’de olmak üzere iki sefer yapılacak.

HIZLI TREN HATTI TAMAMLANDI

Karaman – Konya arası hızlı tren ile ilgili son açıklamayı bugün ulaştırma bakanı yaptı. Bakan Arslan, Bakanlığın 2016 faaliyetlerini değerlendirerek, 2017 hedeflerini açıkladığı konuşmasında Konya-Karaman hızlı tren hattını tamamladıklarını söyledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; Konya-Karaman hızlı tren hattını da tamamladıklarını, şimdi elektrikli ve sinyalli hale getirme çalışmalarının sürdüğünü ifade etmekle yetindi ve hızlı tren için herhangi bir tarih vermedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim