• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Karpaz Marina, deniz trafiğine açılıyor

Karpaz Marina, deniz trafiğine açılıyor
Yenierenköy’de yeni inşa edilen Karpaz Marina olarak bilinen “Karpaz Gate Yat Limanı”nın tenezzüh teknesi kapsamına giren tüm deniz araçlarının kullanımı için gemi trafiğine açılmasına karar verildi.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yenierenköy’de yeni inşa edilen Karpaz Marina olarak bilinen “Karpaz Gate Yat Limanı”nın tenezzüh teknesi kapsamına giren tüm deniz araçlarının kullanımı için gemi trafiğine açılmasına karar verdiklerini açıkladı.
Kararın ülkeye hayırlı olmasını dileyen Çavuşoğlu, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından prosedürün tamamlanacağını gümrük memurları ve polisin yat limanına yerleşmesiyle faaliyetlerin başlayacağını ve buranın ülkenin dünyaya açılan bir kapısı olacağını söyledi.

Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu’nun daha önceki kararının tadil edilerek yat limanının ülke turizmine kazandırılması için bir karar üretildiğini vurgulayarak, böylece uluslararası yatların misafir edilebileceğini; KKTC her ne kadar da tanınmasa da gönüllü olarak gelecek yatların buraya geleceğini ve dünyayla yeni bir bağ daha kurulmuş olacağını dile getirdi.

Karpaz Gate Marina ile bölge cazip hale gelecek

Doğu Akdeniz’deki en lüks resortlardan biri olma hedefi ile faaliyetlerini sürdüren Karpaz Bay, marina sayesinde bölgenin cazip bir konuma gelmesi amacı ile çalışmalarına devam ediyor. Marina, “bir marinadan daha fazlası” sloganı ile dikkat çekerken, Doğu Akdeniz’deki en lüks resortlardan biri olma yoluna ilerliyor. Bu modern resortun hemen yakınında yer alan ve resortla hoş bir tezat oluşturan ufak köy ise ziyaretçilere unutulmayacak bir deneyim yaşatacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim