• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Karsa uçak bakım merkezi de kurulacak

Karsa uçak bakım merkezi de kurulacak
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım ve Uzay ve Havacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti...

Karsa uçak bakım merkezi de kurulacak

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım ve Uzay ve Havacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti...

THK Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, Kars’ta helikopter ve uçak bakım merkezi kuracaklarınını ve buna paralel olarak Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nu açacaklarının müjdesini verdi.

THK Genel Başkanı Yıldırım; “Hemen yakında Sarıkamış var. Burada binlerce şehit var ve Kars’ın da bizim Kafkaslarla aramızda en büyük köprü oluşturduğunu biliyoruz” dedi.

İlk defa Kars’ta bölge toplantısı yaptıklarını belirten THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Kars’ta her yıl havacılık eğitimleri başlatmak istediklerini, Karslılara paraşöt, planör ve yamaç paraşütü eğitimleri, vermek üzere uçaklarımızı getireklerini ve halk uçuşları yaptıracaklarını kaydetti.

KARS’A HAVACILIK MESLEK YÜKSEK OKULU AÇACAĞIZ

Kars’taki havaalanı çalışmalarını gördüklerini ifade eden, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım; “Kars’ta bu havaalanını ve çalışmaları gördük. İnşallah Kars’ta bir helikopter ve uçak bakım merkezi kurmayı düşünüyoruz. Buna paralel olarakta Allah nasip ederese bir de Havacılık Meslek Yüksek Okulu açmak istiyoruz. Çünkü kuracağımız uçak bakım merkezi ve helikopter bakım merkezinin ihtiyaçlarına aynı zamanda ülkemizin havacılık teknolojinisinin gelişmesine bağlı olarakta o sektörün ihtiyacı olan teknik personeli yetiştirelim. Bu yüksek okulun burada açılmasının da bölgenin hem ekonomisine, hem de eğitimine bir katkı vereceğini düşünüyoruz. Onun içinde burada Karslı hemşehrilerimize vatandaşlarımıza duyurmaktanda mutluluk duyacağız” diye konuştu.

KARS KABUĞUNU KIRIYOR

Kars’ta çok güzel yatırımlar olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, THK Genel Başkanı ve beraberindekilerin kendilerini ziyaretlerinden dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Artık Kars Bir çok noktada kabuğunu kırmak üzere, burada havaalının çok iyi düzeyde olması birçok imkan ve olanağıda beraberinde getiriyor. Sayın Genel Başkanım buna bağlı olarak şehrimizin bu konumunu gördüğünden dolayı kendi üniversitelerine bağlı bir meslek yüksek okulunun burada açılacağını, açılmasının daha iyi olacağını ifade etti. Yine Türk Hava Kurumu’nun bir çok faaliyetinin burada gerçekleşmesi için çaba göstereceklerini ifade ettiler. Kendileriyle biraz önce bahsettikleri projlerle ile ilgili bir takım görüşmeler olacak. Bizde belediye olarak bu güzel düşüncelerine katılıyoruz, almış oldukları kararları sonuna kadar destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra basını kapalı olarak yapılan toplantıda THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’a THK’nın Kars’ta hayata geçirmeyi düşündüğü projeler hakkında detaylı olarak görüştükleri bildirildi. THK heyeti daha sonra belediye binasından ayrıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim