• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Karsan J10 ile Çin'e gidiyor

Karsan J10 ile Çin'e gidiyor
Kıraça Grubu bünyesindeki Karsan, fikri mülkiyet hakları kendisine ait olan ve daha önce üretimine son verdiği “J10” minibüsle Çin’e gidiyor.

Çinliler ile J10 için yeni bir protokol imzalayan Karsan, burada kurulacak üretim şirketinin yüzde 35 ortağı olacak.

Geçen yıl J10 modelinin üretim hattı, ürün ve üretimle ilgili bilgi, teknik doküman gibi detayları 18 milyon euro’ya satmak üzere. Çinli “Hubei Suizhou Yongsheng Technology and Trade Company” ile bir niyet mektubu imzalayan Karsan, nihai anlaşma için çalışmalarını sürdürüyordu. Ancak söz konusu şirket el değiştirdi ve “Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding”e satıldı.

KAP’a açıklama yapan Karsan, Çin’de üretim lisansı olan Wuhan Zhong Yuan Ban Tai ile yeni protokol imzaladığını duyurdu. Protokolle, yılda 30 bin adet J10 ve diğer Karsan modellerinin Çin’de üretimi için ortak şirket kurulmasına yönelik çalışma yapılacak. Karsan, yaklaşık 62 milyon euro sermaye ile Çin’de kurulması planlanan yeni şirkete yüzde 35 payla ortak olacak ve ortaklık payına düşen sermayenin bir kısmını, J10 satışından elde edilmesi hedeflenen 18 milyon euro ile karşılayacak.

İki Bursalı Hannover’de

Bu arada Karsan’ın Bursa’da yıl sonunda üretimine başlayacağı Hyundai Motor Company’nin yeni orta sınıf ticari aracının ilk kez eylülde Hannover Ticari Araç Fuarı’nda tanıtılacağı bildiriliyor. Tofaş'ın, üzerinde çalıştığı yenilenen Doblo’nun da, yine Hannover’de görücüye çıkacağı belirtiliyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim