• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Kastamonu havalimanı tekrardan açılacak

Kastamonu havalimanı tekrardan açılacak
Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, 54 yıldır atıl durumda bulunan Kastamonu Havalimanı’nın en modern şekliyle seferlere başlayacağını söyledi.

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, 54 yıldır atıl durumda bulunan Kastamonu Havalimanı’nın en modern şekliyle seferlere başlayacağını söyledi.

Karahasan, Kastamonu Havalimanı Müdürü Yücel Karadavut, Genel Sekreter Yardımcısı Nida Sinsi, Yol ve Ulaşım Müdürü Ali Yılmaz, Plan Proje Müdürü Erol Berker, Yapı Denetim ve Kontrol elemanları ve Müteahhit Firma yetkilileri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Genel Sekreter Karahasan, Kastamonu Havalimanı'nda devir teslim işlerinin devam ettiğini belirterek, “Bunda da son noktasına varmış bulunuyoruz. Bu hafta sonu itibari ile tüm işlemler tamamlanmış olacaktır. 17 Haziran tarihinde DHMİ ve Türk Hava Yolları, uçuş için hazır duruma gelecektir. Tüm programlar bu tarihe göre yapılmaktadır. DHMİ ve THY hazırız diyerek açılış için Başbakanlığa bilgi vermiştir. Sayın Başbakanımızın programına bağlı olarak açılış tarihinde küçük sapmalar olabilir” dedi.

Kastamonu Havalimanı'nın açılışı tarihinin henüz tam olarak netleşmediğini aktaran Karahasan, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve açılış için geri sayımın başladığını kaydetti. Havalimanında ekip olarak büyük bir işi başardıklarını açıklayan Karahasan, “54 yıldır atıl olan bir havaalanını, sınıfının en modern ve manzarası en güzel havalimanı olarak tarifeli seferlere açıyoruz. Temennimiz açıldıktan sonra da kendi yapısı ve Kastamonu’ya yaraşır bir şekilde hizmet vermesidir. Tabii burada başta Kastamonulular ve bu yöreye ilgi duyanlar olmak üzere herkese çok önemli görevler düşmektedir. Bir hususun çok açık ve net olarak bilinmesinde fayda vardır. Türkiye’de hiçbir il özel idaresinin gösteremeyeceği katkıyı, Kastamonu İl Özel İdaresi göstermiştir. Kastamonu İl Özel İdaresi'nin havalimanı inşaatında yapmış olduğu işlerin yaklaşık değeri 100 milyon TL’yi bulmaktadır. Bu iş kapsamında 1,5 milyon metreküplük kazı ve dolgu yapılmış 5 ayrı müteahhit firmayla çalışılmıştır. Bilindiği üzere, havaalanlarının tasarımı ve işletimine yönelik standartların ve tavsiyelerin belirlendiği ICAO Annex 14 kriterlerine uygun olarak ciddi bir alan genişletilmesi yapılmıştır. 103 hektar olan arazi yaklaşık 135 hektara çıkarılmıştır. Böylece Kastamonu Havalimanında Annex 14 kriterleri uygulanmıştır. Ayrıca mania kriterlerini bertaraf etme yönünde de önemli işler yapılmıştır. Geriye kalan birkaç küçük eksikliği saymazsak onlarda kısa sürede tamamlanacaktır” diye konuştu.

DHMİ Kastamonu Havalimanı Müdürü Yücel Karadavut ise, Kastamonu Havalimanında gerçekten çok güzel ve büyük iş başarıldığını belirterek, “Bunda da en büyük payın bizzat Genel Sekreter ve İl Özel İdaresi çalışanlarına aittir” dedi.

Toplantı sonunda Karahasan, Havalimanını gezerek teknik ekipler tarafından bilgi aldı.

5,1.jpg

 

5.20130531102740.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim