• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Kastamonu Havalimanı uçuşa hazır

Kastamonu Havalimanı uçuşa hazır
Kastamonu Uzunyazı Havalimanı, 110 milyon liralık yatırımın tamamlanmasının ardından uçuşa hazır hale getirildi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) devredildi.
Kastamonu Uzunyazı Havalimanı, 110 milyon liralık yatırımın tamamlanmasının ardından uçuşa hazır hale getirildi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) devredildi. Otomobil yarışları, düğünler, hayvan otlatmak ve maket uçak gösterileri için amacı dışında kullanılan havalimanının açılışı, kısa süre içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 
 
Bölge turizmi ve ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla havalimanının hizmete açılması için harekete geçildi. Yapımı 1959'da tamamlanan, ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle açılamadan çürümeye terk edilen Kastamonu Uzunyazı Havalimanı, 1990 öncesi yapılan yatırımla uçak seferleri için hazır hale getirildi. Yıllarca atıl kalan meydan, 1990 yılında 'Her ile bir havaalanı' sloganı kapsamında pisti ve terminal binasıyla yeniden hizmete açıldı. 1994 yılında pist uzunluğu 2 bin 400 metreye çıkarılan havalimanına birkaç test uçuşu dışında hiçbir yolcu uçağı inmedi. 
 
İkinci kez açılmasının ardından yeniden atıl duruma düşen meydan, araba yarışları, düğünler, hayvan otlatmak ve maket uçak gösterileri için amacı dışında kullanıldı. 
 
Son olarak AK Parti hükümeti döneminde havaalanının mevcut pist ve terminalin yetersiz geleceği belirtilerek yeniden inşa edilmesine karar verildi ve Haziran 2010'da Kastamonu İl Özel İdaresi ve DHMİ tarafından çalışmalara başlandı. Bu ay tamamlanan ve DHMİ'ye devri yapılan Kastamonu Uzunyazı Havalimanı'nın kısa süre içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması öngörülüyor. 
 
Kastamonu Havalimanı Müdürü Yücel Karadavut yaptığı açıklamada, "Havaalanına ilk kez Başbakanımızın 'Ana' uçağı inecek. Başbakanımız ilk uçaktan inip kuleye çıkıp, diğer gelecek uçağa talimat verecek. Daha sonra haftada 4 gün olmak üzere sadece İstanbul'a seferler yapılacak. Bu seferlerin Sabiha Gökçen yerine Atatürk Havalimanı olması çok iyi oldu. Airbus 319 tipi 132 kişilik uçak gelecek. Ben 6 tane liman açtım, bu kadar destek ve heyecanlı olan bir şehir görmedim. Halkırn ilgisi çok fazla. Kamuoyu araştırması yapıyoruz, şuan çok talep var" dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim