• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Kayıp Malezya uçağı Google Maps'te bulundu!

Kayıp Malezya uçağı Google Maps'te bulundu!
Malezya Hava Yolları’na ait Boeing 777–200ER tipi bir uçak, 7 Mart 2014’te Kuala Lumpur-Pekin seferi için havalandıktan sonra kaybolmuştu.

Malezya Hava Yolları’na ait Boeing 777–200ER tipi bir uçak, 7 Mart 2014’te Kuala Lumpur-Pekin seferi için havalanmıştı. Havalandıktan bir süre sonra rotasını değiştiren uçak, uzun süre, telsiz konuşmalarına cevap vermeden uçmaya devam etmişti. Bir süre sonra da radardan kayboldu. Uçak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları, tam 4 yıl sürdü. 300 milyon dolardan fazla para harcanan araştırmalar, elle tutulur hiçbir sonuca ulaşılamayınca, Ocak 2017‘de sonlandırıldı. Ancak, 15 yıllık deneyimli bir araştırmacıdan şok iddialar geldi.

Avustralyalı deneyimli kaza araştırmacısı Peter McMahon, çok önemli bir iddia ortaya attı. McMahon'un açıklamasına göre, kayıp uçak MH370, Hint Okyanusu’ndaki Round adası yakınlarında bulunuyor. Parçalanmış haldeki uçağın 2014’te çekilmiş uydu fotoğraflarını yayınlayan araştırmacı, uçakta kurşun izleri bulunduğunu belirtiyor.

Uçağın yerini bulduktan hemen sonra Avustralya Ulaşım Güvenliği Bürosu'na bildirimde bulunan McMahon, uçağın şimdiye kadar bulunamamasıyla ilgili iki farklı iddia ortaya attı. McMahon, yetkililerin ya enkazı bulamadıklarını ya da bulmalarına rağmen gizli tuttuklarını belirtti. Gizli tutulma nedeni olarak ise uçaktaki mermi izlerini işaret etti.

Havacılık tarihinin en büyük bilinmezliklerinden olan Malezya Hava Yolları MH370 hakkında halen pek çok iddia ortaya atılıyor. Geçtiğimiz haftalarda bir ses kaydı ortaya çıkmış ve gizli bir acil durum mesajı iletildiği iddia edilmişti. Bir Twitter kullanıcısının telefonuna, bilinmeyen bir kaynaktan geldiğini söylediği ses kaydında, uçağın radarda son göründüğü koordinat ve bir mesaj bulunuyordu. Mesajda ”bu şeyler insan değil. SOS, yardım edin!” ifadeleri yer alıyordu.

Onlarca komplo teorisinin üretildiği kaza hakkında elde çok çok az sayıda bilgi var. Uçağın bazı parçaları, Hint Okyanusu çevresindeki adalara karaya vuruyor. Bu durum da uçağın bir yere güvenle indirilmediğini, bir şekilde düştüğünü kesinleştirmiş oluyor. Ancak, uçağın nereye ve nasıl düştüğü bilinmiyor.

malazya.jpgmaleza4.jpgmalezya5.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim