• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Kayserili ünlü şirkete kim talip oldu?

Kayserili ünlü şirkete kim talip oldu?
Şu anda kayyum nezaraetinde faaliyetini sürdüren magazalar zincirine Ankara merkezli Altunbilekler Market talip oldu.

Kayseri merkezli Beğendik 1986 yılında ilk mağazasını açtı. 1993 yılında Ankara Kocatepe Camii'nin altına açtığı büyük mağaza ile büyüme sürecine girdi. Beğendik bu tarihten itibaren Kayseri, Ankara, Nevşehir, Konya ve Bursa'da peş peşe şubeler açarak büyümesini sürdürdü.

Ancak 2000 yılı başında mail sıkıntıya giren şirket Türkiye'nin ilk İflas erteleme kararı aldıran şirketlerinden biri oldu. Bir süre sonra bu süreçten çıkan şirket, ailenin genç kuşak temsilcilerinden Hacı Beğendik'in kaptanlığında ikinci bir atak dönemi başladı.
Bu kez hedef İstanbul piyasası idi. Bu iddiayı kısmen de gerçekleştirdi. Türkiye'den çekilme kararı alan Real'in mağazalarını aldı.

Son dönemlerde agresif büyüme performansı gösteren Beğendik, nisan ayında tekrar İflas erteleme İçin mahkemeye başvurdu. Beğendik şu anda kayyum nezaretinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Para dergisinin kulis haberine göre Beğendik'e müşteri çıktı ve pazarlıklar yapılıyor. Beğendik ile ilgilenen alıcı ise Ankara merkezli Altunbilekler Market zinciri çıktı. Altunbilekler'in sahibi Mustafa Altunbilek aynı zamanda yerel marketlerin çatı örgütü PERDER Federasyonu’nun da başkanı. Habere göre Altunbilek, görüşmeyi doğruluyor.

Ancak görüşmelerin bir aşamadan sonra kesildiğini söylüyor. Bu arada Beğendik’le ulusal zincirlerin de ilgilendiği haberde yer alan bir başka ayrıntı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim