• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Kayserinin raylı sistem filosu büyüyor

Kayserinin raylı sistem filosu büyüyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin alım sözleşmesini yaptığı 30 raylı sistem aracından ilki Kayseri’ye geldi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve TCDD Genel Müdürü ile teslim alınan raylı sistem aracında incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, teslim alınacak araçların yüzde yüz yerli olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin alımını yaptığı 30 raylı sistem aracından ilki Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerine geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da katılımıyla teslim alınan araçta incelemelerde bulundu.

Kayseri’ye gelecek olan 30 raylı sistem aracından ilkini teslim aldıklarını belirten Başkan Mustafa Çelik, “Tamamı yerli imalat olan yeni aracımız raylarımıza girmiş durumda. Bu araçlara teknik olarak sıfırıncı deniyor. Bir ay boyunca testlere tabi tutulacak. Raylar üzerinde deneme sürüşleri yapılacak. Mayıs ayından sonra da her ay birer ikişer üçer olmak üzere yeni araçlarımızı teslim almaya devam edeceğiz. Görüldüğü gibi oldukça şık, modern ve son derece teknolojik bir taşıma aracını alıyoruz. Bu aracın tasarımının tamamı Türk mühendislerimiz tarafından yapılmış durumda. Bizi sevindiren bir başka unsur da araçların raylarda yürüyen kısmı olan bojilerin Kayseri Serbest Bölgemizdeki bir firmada üretiliyor olması” dedi.

Yeni araçların Kayseri’ye hayırlı olmasını dileyen Başkan Çelik, yeni raylı sistem araçlarının toplu taşımayı daha da rahatlatacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim