• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Keçiören Metrosu Ocak ayı sonunda açılacak

Keçiören Metrosu Ocak ayı sonunda açılacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 12 yıldır beklenen Keçiören metro hattını en geç 15-20 Ocak 2017’de hizmete sokmayı planlıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 12 yıldır beklenen, Keçiören metro hattını en geç 15-20 Ocak 2017’de hizmete sokmayı planlıyor. EGO ise önümüzdeki hafta metroda turnike, yönlendirme tabelaları, validatör ve teknik ekip çalışmalarına başlayacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapımına 2004 yılında başlanan ancak 7 Mayıs 2011’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredilen Keçiören metro hattı, aradan geçen yaklaşık 5 yılda bitme aşamasına geldi. Keçiören metro hattında test sürüşleri 30 Ağustos tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla başlayan, 9 kilometre uzunluğundaki Keçiören metro hattında test sürüşleri tüm hızıyla devam ediyor.

Keçiören metro hattının ilk durağı olan Şehitler İstasyonu ile AKM arasında hizmet verecek olan Keçiören metro hattında bulunan 9 durakta görev yapacak temizlik ve güvenlik personeli ile ilgili çalışmalar ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor. Önümüzdeki günlerde metro çalışmalarına dahil olacak EGO yetkilileri, metro içerisindeki validatör, turnike, yönlendirme tabelaları ve teknik ekip çalışmalarına başlayacak. Keçiören metrosunun tamamlanması ile Keçiörenliler AKM’ye 16 dakika içerisinde ulaşacak. AKM’ye gelecek olan vatandaşlar buradan aktarma ile Batıkent metrosu ile Kızılay’a ulaşabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim