• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Keçiören Metrosu yıl sonu açılıyor

Keçiören Metrosu yıl sonu açılıyor
Keçiören Osmanlı Halk Pazarı’nın açılışını yapan Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu'nun da bu yıl sonu tamamlanacağını müjdeledi.

Keçiören’de, 20 Aralık günü elektrik kontağından çıkan yangında 253 dükkânın kül olduğu, 5 ayda Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası tarafından yeniden yapılan Osmanlı Halk Pazarı, Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı. Başbakan Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmasında, “Bugün artık esnaflarımız eskisindan daha güzel, yenilenmiş dükkanlarına kavuştular. Proje ile, tamamen yanan bu dükkanların yerine 6 bin metrekare kapalı alan içerisinde 253 dükkan yapıldı. ATO elini taşın altına koydu, Belmediye Başkanımız gerekli katkıyı sağladı ve bugün artık 6.5 milyona bu iş halloldu. Ama ilk günlerde mağdur olan esnafın her birine işyerleri için şahısları için verilen 6.5 milyon da nakdi yardım var. Helali hoş olsun. Şimdi artık 18 Mayıs’tan itibaren dükkânlar teslim oldu, tezgah açıldı. Allah hayırlı bol kazançlar versin. Allah ramazanın bolluk bereketini nasip eylesin” diye konuştu. Başbakan Yıldırım, Keçtiören Metrosu’nun açılış tarihiyle ilgili ise şunları söyledi:

SİZİN AŞKINIZ HİÇ BİTMESİN AMA

“Bana Ankara’dan bir genç bir mesaj gönderdi. Daha doğrusu bir tweet atmış. Arkadaşına diyor ki, ‘Aşkım, aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun. Hiç bitmesin.’ Bu güzel gençlerimize kötü bir haberim var. Sizin aşkınız hiç bitmesin ama Keçiören Metrosu bu yıl sonu bitiyor. İnşallah Ankara’nın kalbine, Keçiören’den sevgili hemşehrilerimiz dakikalar içinde çok rahat şekilde gidecekler.”

18.5 KİLOMETRELİK TÜNEL YOL HAZIRLIĞI

BAŞKAN Melih Gökçek de, Keçiören’in en büyük sıkıntısının trafik olduğunu belirttiği konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Keçiröen Metrosu’nu, Ulaştırma Bakanı iken projesini başlatan Sayın Başbakanımız, inşallah bu sene temelini atar ve Keçiören Metrosu da Havalimanı Metrosu’na bağlanmış olur. Ayrıca bir başka yol daha yapmak istiyoruz o da tünel yol. Keçiören’den girip, yeni yapılan hastanelerin yanından geçip, Çankaya’ya kadar ODTÜ’nün altından geçen 18.5 kilometrelik tünel ve viyadükler üzerinden giden yeni bir yolun da hazırlığı içindeyiz. Yap-işlet’te müşteri arıyoruz, Keçiören için bir başka çıkış kapısı da o olacak.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim