• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

'Kendini kaybeden' pilota dava açıldı

'Kendini kaybeden' pilota dava açıldı
JetBlue havayollarının, hareketleri ve ifadeleriyle uçuş esnasında korku yaratan ve uçağın acil iniş yapmasına neden olan pilotu hakkında dava açıldı.

'Kendini kaybeden' pilot hakkında dava açıldı

JetBlue havayollarının, hareketleri ve ifadeleriyle uçuş esnasında korku yaratan ve uçağın acil iniş yapmasına neden olan pilotu hakkında dava açıldı.

Yetkililer, 49 yaşındaki pilotun uçuş esnasında huzuru bozmaktan yargılanacağını bildirdi. Pilot hakkında 20 yıla kadar hapis ve 250 bin dolara kadar para cezası istenebilecek.

ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, New York-Las Vegas seferini yapan uçağın kaptan pilotu dün işe geç kaldı, John F. Kennedy havaalanından kalkıştan hemen sonra da tuhaf davranmaya ve dinle ilgili birbiriyle alakasız ifadeler kullanmaya başladı.

Yardımcı pilotun endişesi, kaptan pilotun "hiçbir şeyin önemi olmadığını" söylemesi üzerine arttı. Pilot, kuleyle yaptığı konuşmada muhataplarına kızdı ve susmalarını istedi, ardından telsiz bağlantısını kapatarak, yardımcısından da telsizi kullanmamasını istedi.

İnançla ilgili anlaşılmaz sözler sarf eden pilot, Las Vegas'a gitmeyeceklerini söyledi ve bir çeşit dua etti.

Yardımcı pilotun, uçakta yolcu olarak bulunan bir JetBlue pilotunu kokpite davet etmelerini önermesi üzerine kaptan yerinden fırlayarak tuvalete gitti. Tuvaletten çıktığında "uçakta 150 ruhtan", İsa'dan, İran'dan, Irak'tan ve terörden bahseden, aniden bir yolcuya "bir problemin mi var" deyip uçağın ön tarafına koşan pilot, kokpit kapısında şifresini girmeye çalışırken, yardımcı pilotun anonsu ile yolcular tarafından alt edildi.

Yardımcı pilot ve uçakta bulunan diğer pilot Teksas'taki Amarillo havaalanına acil iniş yaparken, "aklı karışan" kaptan pilot hastaneye kaldırıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim