• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Kendini polis sandı, gazeteciye silah çekti

Kendini polis sandı, gazeteciye silah çekti
Adana'da, İstanbul'dan gelen bir misafirini karşılamak üzere havalimanının VIP Nizamiyesi'nden giriş yapmak isteyen Evsen Medya Grup Başkanı Yüksel Evsen ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

KENDİNİ POLİS SANDI, GAZETECİYE SİLAH ÇEKTİ

Adana'da, İstanbul'dan gelen bir misafirini karşılamak üzere havalimanının VIP Nizamiyesi'nden giriş yapmak isteyen Evsen Medya Grup Başkanı Yüksel Evsen ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında bir görevli, Evsen'e silah çekti.

Adana'da, İstanbul'dan gelen bir misafirini karşılamak üzere havalimanının VIP Nizamiyesi'nden giriş yapmak isteyen Evsen Medya Grup Başkanı Yüksel Evsen ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında bir görevli, Evsen'e silah çekti.

Adana'da yayın yapan yerel Akdeniz Televizyonunun sahibi ve Evsen Medya Grup Başkanı Yüksel Evsen, dün gece İstanbul'dan gelen bir misafirini karşılamak üzere özel otomobiliyle Adana Havalimanı VİP Nizamiyesi'ne geldi. İddiaya göre, sarı basın kartını göstererek VIP girişinden girmek isteyen Evsen'e özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Bunun üzerine Evsen ile güvenlik görevlileri arasında tartışma başladı. Olay yerine daha sonra polis ekipleri de geldi.

Tartışma uzayınca kameralar önünde özel güvenlik görevlileri ile Evsen arasında tartışma devam etti. Olay yerine gelen polis, Evsen'den aracın VIP nizamiye kapısından çekmesini istedi. Ancak Evsen, "Hayır ben aracı kaldırmıyorum. Bu işin sonu nereye varırsa varsın kaldırmıyorum. Ben adli tıpa gidip rapor almak istiyorum" dedikten sonra özel güvenlik görevlileriyle karşılıkla tartışma başladı. Evsen, karşısındaki güvenlik görevlisine, "Sendin demin az önce bana meydan okuyan, meydan okudun mu sen bana" diye sordu.

Özel güvenlik görevlisi ise "Şuanda olmaz bu" dedikten sonra Evsen "Bana vurdunuz mu" diye sordu. Güvenlikçi ise "Siz bana vurdunuz" dedi. Evsen ise "Yalan söyleyen şerefsiz mi" diye sorduktan sonra güvenlik "evet şerefsiz işte dudağım" diye dudağını gösterdi. Evsen "Var mı şahidin" deyince güvenlikçi "İşte" diyerek arkadaşını gösterip, "Akdeniz Televizyonunun sahibi bana vurdu" diye bağırdı. Bu arada, arkasından gelen özel güvenlik görevlisi "Ben şahidim" deyince Evsen, "Bozacının şahidi şıracı" dedi, Güvenlikçi de "Siz şıracısınız" beyefendi diyerek karşılık verdi.

Güvenlik görevlisi "İçeri gelip bize hücum çektiniz. Kamera kayıtları var. Siz araçtan inip içeri girip bizi burada darp ettiniz. Bunun da kamera kayıtları var" dedikten sora karşılıklı küfürleşmelerin ardından Akdeniz Televizyonu kameramanları ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Bu arada bir özel güvenlik görevlisi, kameramana tekme attı. Başka bir güvenlik görevlisi ise silah çekti. Bu arada, polisler silah çeken görevliyi götürürken, başka bir güvenlik görevlisi de kameramanlara ve Evsen'e saldırdı. Polis araya girdi. Ardından şahıslar Eski İstasyon Polis Merkezi'ne götürüldü. 4 özel güvenlik görevlisinin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu arada Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, Eski İstasyon Polis Merkezi'ne gelerek Yüksel Evsen ve ekibiyle görüştü. Yapılan saldırının çok çirkin olduğunu söyleyen Esendemir, "Özel güvenlik, her ne kadar karşıdaki kişi tahrik olsa da kendisinin gayet olgun davranışta bulunması gerekir. Çünkü karşıdaki bir suç işliyorsa çağırırsın, polisi işlem başlatırsın. Saldırmak hele hele de silah çekmek hiçbir özel güvenlik görevlisine yakışmayan bir hareket. Eğer böyle bir şey varsa, bu kişinin silahına el konulması ve acilen görevden alınıp hatta tedavi görmesi gerekiyor. En ufak bir tartışmada silah çeken biri güvenlik görevlisi olamaz" diye konuştu.

Evsen Medya Grup Başkanı Yüksel Evsen ise, çok üzgün olduğunu belirterek, "Adana'nın binlerce sorunu varken, Adana'nın marka değerini biz yükseltmeye çalışırken, şu an haber kovalaması gereken kişilerin habere konu olmasından dolayı çok rahatsızım. Biz bu şehrin ileri gelenleriyle şehrin marka değerinin yükseltilmesi için uğraşıyoruz. Ama ne yazık ki, Türkiye'nin ana haber bültenlerinde bir televizyon yönetim kurulu başkanına devletin memuru tarafından doğrultulmuş iki adet silah ile yer alacak. Ben hep bu tür görüntülere karşı olan bir birey olarak, böyle bir görüntüye neden olduğum için kendime kahrediyorum" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim