• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Kerç Boğazı'ndaki yangında ölen denizcilerin isimleri Yalova'da yaşatılacak

Kerç Boğazı'ndaki yangında ölen denizcilerin isimleri Yalova'da yaşatılacak
Kerç Boğazı'nda 'Maestro' ve 'Candy' isimli gemiler arasındaki yakıt transferi sırasında çıkan yangında hayatını kaybeden Türk mürettebattan Sinan Karabulut ve Yüce Karanki'nin isimleri memleketleri Yalova'da yaşatılacak.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 21 Ocak'ta Kerç Boğazı'ndaki gemi yangınında yaşamını yitiren denizciler Sinan Karabulut (22) ve Yüce Karanki'nin (33) isimlerinin İsmetpaşa Mahallesi Karasu Sokak'taki parka verileceğini açıkladı.

Salman, 21 Ocak'ta Karadeniz'deki Kerç Boğazı'nda Tanzanya bayraklı 'Maestro' ve 'Candy' isimli gemiler arasındaki yakıt transferi sırasında çıkan yangında ölen Türk mürettebattan Sinan Karabulut ve Yüce Karanki'nin isimlerinin memleketleri Yalova'da yaşatılacağını söyledi.

Yalovalılar’ın genç denizcileri unutmayacağını belirten Başkan Salman, "Geçmişimizi bilerek yaşamak, bugünümüzü bilip yarınımızı öyle şekillendirmek, çocuklarımıza ve onların doğacak çocuklarına da bilinçli Yalova, bilinçli ülke ve sahip çıkacakları tarih bırakmak zorundayız. Kerç Boğazı'nda yaşanan gemi yangını nedeniyle Yalovalı 2 evladımızın hayatlarını kaybettiklerini geçtiğimiz ay üzülerek öğrenmiştim. Akabinde 2 kardeşimizin isimlerinin Yalova'da yaşaması adına birtakım çalışmalarda bulundum. Daha gençliğinin baharında olan 2 kardeşimizin ailelerine Allah sabırlar versin. Yalova ve Yalovalılar bu 2 kardeşimizi asla unutmayacak. Bir olmak, birlik olmak adına tüm hemşehrilerimi 26 Şubat'ta parkın açılışına bekliyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim