• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Kiev-İstanbul seferleri artırılıyor

Kiev-İstanbul seferleri artırılıyor
Ukrayna Altyapı Bakanı’nın Avrupa Entegrasyonundan Sorumlu Yardımcısı Viktor Dovgan, Ukrayna'nın Kiev-İstanbul uçak seferlerinin sayısının artması beklentisinde olduğunu ifade etti.

Ukrayna Altyapı Bakanı’nın Avrupa Entegrasyonundan Sorumlu Yardımcısı Viktor Dovgan, Ukrayna'nın Kiev-İstanbul uçak seferlerinin sayısının artması beklentisinde olduğunu ifade etti.

2018 yılının Ekim ayı sonunda faaliyete açılacak yeni İstanbul havalimanında, Ukraynalı hava yolu şirketlerine ihtiyaç duydukları sürelerin verilmesi halinde Kiev-İstanbul seferlerinin artmasının mümkün olacağını ifade eden Viktor Dovgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, günümüzde Odesa-İstanbul seferlerinde uçuş sayısının her iki taraf için de 14’ten 28’e kadar arttırıldığını vurguladı.

Viktor Dovgan, “Biz, Karadeniz üzerinde hava ulaşımının normalleşmesini istiyoruz. Bu, bölgede uçuş güvenliğini arttırmamızı ve ICAO ile sivil havacılık alanında uluslararası hukuka uyulmasını sağlayacak. Ancak bu, Türkiye ile hava seyrüsefer hizmetin etkinliğini ve hava seyrüsefer hizmeti sağlayıcıları arasında koordinasyonun arttırılması, söz konusu bölgede uçuş güvenliği ile ilgili Avrupa normlarının uygulanması ve hava seyrüsefer hizmetleri etkinliğine yardımcı olacak fonksiyonel hava sahası bloğu (FAB) kurulması halinde mümkün olacak” diye anlattı.

Fonksiyonel hava sahası bloğunun kurulması konusunun hükümetler arası komisyon düzeyinde ayrı olarak ortaya koyulduğunu ifade eden Dovgan, “Bu siyasi bir mesele ve ancak iki ülkenin üst düzey yönetimi tarafından onaylanmasından sonra çözülebilir” diye kaydetti.

Daha önce Türkiye ile Ukrayna arasında uçuşların artırılması amacıyla imzalanan yeni anlaşmayla, İstanbul-Odesa uçuş frekansının iki katına çıkarıldığı bildirilmişti. İstanbul-Odesa hattındaki haftalık uçuşları 14'ten 28'e çıkarılırken, iki ülke arasında yeni uçuş noktaları konusunda da mutabık kalındı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim