• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 11 °C

Kiralık Araçla Yapılan Kaza Ödemeleri

Kiralık Araçla Yapılan Kaza Ödemeleri
Firmanız sizi sakinleştirerek, yapmanız gereken adımları anlatacaktır. Bu adımlarda, kendi sağlığınız açısından oldukça sakin kalmalısınız.

Samsun Rent A Car şirketlerinden kiralamış olduğunuz araçla, kaza yaparsanız; derhal polisi ve kiralamış olduğunu firmayı arayınız. Firmanız sizi sakinleştirerek, yapmanız gereken adımları anlatacaktır. Bu adımlarda, kendi sağlığınız açısından oldukça sakin kalmalısınız. Büyük kazalar travmalara sebep olacaktır, bu yüzden yerinizden hareket etmemeye çalışın. Aracın başından ayrılmayın ve polisin gelmesini bekleyin. Gelen polis ekipleri, sağlık durumunuza bağlı olarak hemen orada ve ya kaldırıldığınız hastanede sizi alkol ve uyuşturucu testine tabii tutacaklardır. Bu testin rapor haline getirilmesini sağlayın ve bir kopyayı elinizde bulundurun.

Samsun Oto Kiralama şirketlerinden kiralamış olduğunuz araçla; alkol ve uyuşturucu etkisi altındayken kaza yapıldıysa sigorta firmaları, hasarı kesinlikle karşılamaz ve mağdur duruma düşersiniz. Samsun Araç Kiralama şirketlerinde yapılan sözleşmelerde kiracı olarak görünen kişi dışında, başka bir kişinin kaza yapması durumunda sigorta ve kasko teminatlarından faydalanamazsınız. Ayrıca aracı siz kullanmadığınız halde, yapılan kaza sonucu oluşacak masrafları ödemekle yükümlü olursunuz. Aracın tamir süresinde geçen zaman sizden kira bedeli olarak istenilebilir. Ayrıca aracın kazadan sonra, araç değer kaybı olarak çıkartılan ücreti ödemek ile yükümlü olursunuz. Kaza anında aşırı hız limiti aşılmışsa, trafik kaza raporunda 8/8 (%100) olarak kusurlu ise, sigorta ve kasko teminatlarından faydalanamazsınız. Bu tür üzücü olayların yaşanmaması için,kiralamış olduğunuz aracı  yasaların belirttiği şekilde kullanın. Böylesi sizin lehinize olacaktır.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim