• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Kırıkkale-Samsun Demiryolu Projesi’nde Hedef 2019

Kırıkkale-Samsun Demiryolu Projesi’nde Hedef 2019
Kırıkkale-Samsun Demiryolu Projesi’nin 2023 yerine 19 Mayıs 2019 yılına çekilmesi yönündeki hedef Çorumlu’dan tam destek buluyor.

USLU BAŞBAKAN’A AKTARMIŞTI

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, daha önce Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmelerde, Çorum’un ‘majör’ olarak adlandırılan büyük projelerine dikkat çekti. Uslu, Kırıkkale-Samsun Demiryolu Projesi’nin 19 Mayıs 2019 yılında hizmete girmesinin son derece anlamlı olacağını ifade etti.

İLK ETAPTA İMZALAR ATILDI

Hatırlanacağı üzere, Ankara-Samsun Demiryolu Projesi’nin ilk etabı olan Delice-Çorum Demiryolu Projesi Etüt, Proje ve Danışmanlık ihalesi geçtiğimiz hafta sonuçlandı. 95 kilometre uzunluğundaki hızlı tren hatttın kesin güzergah belirleme işini Yüksel Domaniç Mühendislik Ltd. üstlendi. Firma ile TCDD arasında sözleşme imzalandı.

Hakimiyet’ten arkadaşımız Fatih Akbaş imzalı ‘Demiryolunda imzalar atıldı’ başlıklı haberde, T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık maliyeti 5 milyon 883 bin 348 TL olan Delice – Çorum Demiryolu Etüt, Proje ve Danışmanlık Hizmeti İhalesine katılan firmalar arasında yapılan değerlendirmede 4 milyon 015 bin 540 TL teklif veren Yüksel Domaniç Mühendislik Ltd’nin ihaleyi kazandığı belirtilerek, yasal sürecin dolmasının ardından firma temsilcilerinin sözleşme için davet edilerek imzaların atıldığı ifade edilmişti. İhale kapsamında Delice-Çorum tren hattının 95 km’lik kesin projesi hazırlanacak. Söz konusu iş 540 günde tamamlanacak.

İKİ AYRI GÜZERGAH DAHA İMZA BEKLİYOR

Bu arada daha önce ihale edilen ve sözleşmesi imzalanan Delice-Çorum hızlı tren hattı dışında Samsun’a kadar uzanan ve ihalesi yapılan iki ayrı demiryolu hattımız daha bulunuyor.

ÇORUM-MERZİFON HATTI 96 KM

Ankara-Samsun Demiryolu Projesi’nin bir diğer etabı olan ‘Çorum-Merzifon Demiryolu Etüt Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı işi (Ön Yeterlilik) işi 30 Eylül 2015 tarihinde yapıldı, değerlendirme çalışmaları devam ediyor. Söz konusu hat yaklaşık 96 km’lik kısmı kapsıyor.

MERZİFON SAMSUN HATTI 95 KM

Demiryolu projesinin son güzergah hattı yaklaşık 95 km’lik ‘Merzifon-Samsun (Altyapı, Üstyapı, Elektromekanik ) Demiryolu Etüt, Proje, Mühendislik ve danışmanlık hizmet işi ise, 5 Şubat 2016 tarihinde TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce yapıldı. Söz konusu demiryolu hattının ihalesi ile ilgili değerlendirme devam ediyor.

KIRIKKALE-SAMSUN HATTI 289 KM

Proje ile 289 km uzunluğunda hızlı, çift hatlı elektrikli ve sinyalli bir demiryolu yapılacak. Karadeniz’i İç Anadolu’ya ve Akdeniz Bölgesi’ne bağlayacak ve ülkemizin en önemli kuzey-güney aksı olacak proje ile söz konusu koridor yüksek standartlı hale dönüştürülecek. Demiryolu ile yıllık 2,5 Milyon yolcu ve 3,25 Milyon ton yük taşınması hedefleniyor.

19 MAYIS 2019’A KİLİTLENMELİYİZ

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, daha önce Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmelerde, Kırıkkale-Samsun Demiryolu Projesi’nin 19 Mayıs 2019 yılında hizmete girmesi yönündeki talepleri dile getirdi.

USLU’NUN HEDEFİNE TAM DESTEK

Milletvekili Uslu’nun, Çorum’un demiryoluna kavuşma hedefini 19 Mayıs 2019 olarak açıklaması Çorumlu’dan tam destek buldu.

Uslu’nun her platformda gündeme getirdiği 2019 hedefinin gerçekleşmesi için siyaset, bürokrasi, sivil toplum kuruluşları ve kentte yaşayan her Çorumlu’nun ortak hareket etmesi elzem.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim