• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Kıyı Emniyeti yeniden yapılandırılacak

Kıyı Emniyeti yeniden yapılandırılacak
Şile’de meydana gelen kazada hayatını kaybeden kaptan Cemil Özben'in kuzeni Yaşar Özben , Bakan Yıldırım'ın "Bu bize ders oldu. Kıyı Emniyeti’nin tüm talimat ve yasalarını değiştireceğim" dediğini ifade etti.

 

Şile açıklarında 4 Aralık 2012 tarihinde batan kuru yük gemisinin mürettebatını kurtarmak için denize açılan ve fırtınanın etkisiyle kayalıklara çarparak parçalanan  KEGM-7 botundaki Kıyı Emniyetipersonelinin şehit olmasının ardından gözler Kıyı Emniyeti ve başındaki isim Salih Orakcı’ya çevrildi.  Şehit denizcilerin yakınları şehit denizcilerin zorla göreve gönderildiklerini belirterek Kıyı Emniyeti’ni suçladı ve kaynak olarak da son yapılan telefon görüşmelerini ve konuya şahit olan personeli gösterdi.

Zaman Gazetesinin haberine göre KEGM-7 botunda hayatını kaybeden kaptan Cemil Özben’in kuzeni Yaşar Özben, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın kazadan birkaç gün sonra kendilerine taziye ziyaretine geldiğini ve bazı açıklamalar yaptığını söyledi. Özben  “Binali Bey o gün bize, ‘Bu kaza bize ders oldu. ‘Kıyı Emniyeti’nin tüm talimat ve yönetmeliklerinde değişiklik yapacağım’ dediğini” söyledi. Özben,  Bakan Yıldırım’ın bu değişikliği yapmasını beklediklerini belirterek  “Umarım bu değişir ve ‘Tüm yetki botun kaptanındaydı’ gibi savunmalar son bulur” diye konuştu. Kaptan Cemil Özben’in kuzeni Yaşar Özben kazadan sonra ifadeye çağrıldıklarında yetkililerden şikayetçi olduklarını belirtti ve o gün batan gemiye yardıma giden KEGM-7 ve diğer Kıyı Emniyeti botlarıyla merkez arasında geçen telsiz konuşmalarının kayıtlarının telsiz merkezinde kayıtlı olduğunu vurgulayarak,  bu kayıtların da incelenmesini istedi.

Kazada hayatını kaybeden Kıyı Emniyeti personelinin yakınları  kazanın sadece açılan soruşturmayla kalmaması için yetkililer hakkında ihmal ve tazminat davası açacak.

Aynı kazada hayatını kaybeden ve Kıyı Emniyeti botunda çarkçı başı olan Mehmet Genç’in yeğeni Özkan Öztürk'de yetkililer hakkında tazminat ve olayın aydınlatılması için dava açacaklarını belirtti. Çarkçı başı Mehmet Genç’in yeğeni Özkan Öztürk, kendi cenazelerinin kazadan 11 gün sonra denizden çıkarıldığını anlatarak, “Biz amcamın cenazesinin defin işlemleriyle uğraştık. Olayın çok takipçisi olamadık. Ancak bundan sonra avukatlarla görüşüp hukuki olarak neler yapılabileceğini araştırıp dava açacağız” dedi. Kazanın üzerinin örtülmeye çalışıldığını ifade eden Öztürk, Kıyı Emniyeti yetkililerinin kazada yüzde 100 sorumlu olduklarını söyledi.

4 Aralık günü meydana gelen kazada hayatını kaybeden kahraman denizcilerin ölüme giden yolculukları böyle başlamıştı:

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim