• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

KKTC'deki Gazimagusa Limanı yenileniyor

KKTC'deki Gazimagusa Limanı yenileniyor
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, konteynır taşımacılığı için yeni limanda kullanılan alanın asfaltlandığını, eski limanda da yeniden düzenlemeler için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Gazimağusa limanındaki çalışmaları değerlendirdi. Saner, 5 - 6 aylık bir çalışma sonucu oluşan projenin ardından 27 Nisan’da duvarın yıkım işlemlerinin başladığını söyledi.

Bakanlık olarak hazırlanan projeyle yıkılan duvarların yerine modern demir korkuluklar ile aydınlatma yapılacağını kaydeden Saner, bunun için ihaleye çıkıldığını ve 150 metre uzunluğundaki demir korkulukları kapsayan ihalenin 90 bin TL’ye mal olacağını söyledi.

80 günlük ihalenin ardından 23 Temmuz’da ihalenin sonuçlanacağını anlatan Bakan Saner, Serbest Limanlarla ilgili çalışmaların, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı değil, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı olduğunu vurguladı.

Gazimağusa Limanı’ndaki duvarın 1952’de yapıldığını ve 60 yıllık duvarın yıkım işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Saner, duvarın yıkılması ile denizin önünün açılacağını, bundan böyle Gazimağusa kentinin yüzünü denize döneceğini kaydetti.

Dünyanın en önemli ve ilk liman kentlerinden biri olan Gazimağusa’nın özellikle bu bölgesinde, liman ile halkın buluşması için büyük bir imkan yaratıldığını da belirten Saner, bunun gibi birçok projenin gelişmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Limandaki çalışmaların bundan ibaret olmadığını da anlatan Saner, özellikle konteynır taşımacılığı için yeni limanda kullanılan alanın geçen yıl asfaltlandığını, eski limanda da yeniden düzenlemeler için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Bundan sonra atılacak adımlar için ilgili çevreler ve sivil toplum örgütleri ile diyalog içinde olacaklarını söyleyen Saner, çalışmaların süreceğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim