• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

KKTC’ye yıllar sonra ilk charter seferi

KKTC’ye yıllar sonra ilk charter seferi
Sky Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) haftanın üç günü uçuş başlattı.

KKTC’ye yıllar sonra ilk charter seferi

Sky Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) haftanın üç günü uçuş başlattı.

KKTC’de yeni uygulanan teşvik sistemiyle yıllar sonra ilk defa charter uçuşlar başladı. 15 Nisan Cuma günü Ercan’a inen Tailwind Havayolları uçağıyla Berlin’den KKTC’ye gelen Alman misafirlere özel bir karşılama töreni hazırlandı. 2011 yılında 13 ülkeden 600 charter seferi planlanıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uygulanmaya başlanan yeni teşvik sistemiyle charter seferlerin de teşvik kapsamına alınmasıyla yıllar sonra düzenlenen ilk charter seferini Tailwind Havayolları gerçekleştirdi. 162 yolcusuyla 15 Nisan Cuma günü Berlin’den kalkan Tailwind Havayolları uçağı saat 15.20’de Ercan Havalimanı’na indi.

KKTC’de Alman yolculara görkemli karşılama

KKTC’ye tatile gelen Alman yolcular uçaktan inişlerinde Devlet Halk Dansları ekibinin gösterisi ve ikramlarla karşılandı. KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, bakanlık yetkilileri ve uçuşları organize eden Northern Travel’ın Direktörü Doğan Yalkı Alman yolcuları Ercan Havalimanı’nda karşıladı. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti’nin desteğiyle Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığınca sürdürülen projeyle 2011 yılında 13 ülkeden 600 charter seferi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Northern Travel Direktörü Doğan Yalkı Ercan Havalimanı’nda basına yaptığı açıklamada Kıbrıs Türk Havayolları’nın faaliyetten kalkmasından sonra alternatif arayışına girdiklerini ve Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle ilk charter seferi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu uçuşların KKTC turizmine büyük katkısı olacağını söyleyen Yalkı, seferlerin her hafta Avrupa’dan dört İran ve Azerbaycan’dan ikişer uçuşla devam edeceğini açıkladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim