• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Koç Holding'ten 1.3 milyar TL net kâr

Koç Holding'ten 1.3 milyar TL net kâr
Koç Holding'in 3. çeyrekteki net kârı yüzde 31.5 artışla 1.3 milyar TL oldu.

Koç Holding'in 2017 yılı 3. çeyrek finansal sonuçları açıklandı.

Koç Holding'den bu sabah KAP'a gönderilen finansal sonuçlara göre, üçüncü çeyrekte net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31.5 artışla 1.3 milyar TL oldu.Toplam hasılat ise aynı dönemde yüzde 39 artarak 25.9 milyar liraya yükseldi.

Holding, 2017 yılının ilk 9 ayında konsolide bazda toplam 71,3 milyar TL gelir elde ederken; 3.8 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi.

İlk 9 ay finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınması için çalışmaya devam ediyor; küresel büyüme hedefimiz doğrultusunda kararlılıkla ilerliyoruz. Üretim, istihdam, Ar-Ge, inovasyon ve dış pazarlarda büyüme önceliklerimizi koruyoruz. Yılın ilk 9 ayında 4,6 milyar TL’lik kombine yatırım gerçekleştirirken, aynı dönemde kombine ihracatımızı bir önceki yıla oranla dolar bazında yüzde 16 artırdık” dedi.

“Faaliyet ortamının da desteğiyle güçlü performansımızı koruduk”

Levent Çakıroğlu, yılın ilk 9 ayında elverişli bir faaliyet ortamı olduğuna dikkat çekerken, Koç Topluluğu’nun da başarılı performansını sürdürdüğünü vurguladı. Levent Çakıroğlu, “Son 5 yılda 30 milyar TL’nin üzerinde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızın da etkisiyle, şirketlerimiz faaliyet gösterdikleri sektörlerde başarılı performans sergilediler” dedi.

Ülkemizde otomotiv ihracatının yılın başından itibaren gösterdiği büyümeye dikkat çeken Levent Çakıroğlu, “Ford Otosan yılın ilk dokuz ayında toplam ihracat adetlerini yüzde 12 artırmayı başardı ve Ford markasını Avrupa’da üçüncü yılda da ticari araç lideri yaptı. Fiat Egea ailesinin de yüksek katkısı ile başarılı performansını sürdüren Tofaş, iç pazardaki pazar payını büyüttü. Toplam satış adedi yüzde 17 artış gösterdi. 130’dan fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat performansı ile öne çıkan Türk Traktör, ülkemizin toplam traktör ihracatının yüzde 87’sini gerçekleştirdi” diye konuştu.

Levent Çakıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

“2017 yılının ilk 9 ayında, Tüpraş tam kapasiteyle çalışmayı sürdürerek satış tonajını yüzde 6,8 artırdı. Dijital bankacılık müşteri sayısını son 1 yılda yüzde 35, mobil bankacılık müşterilerini ise yüzde 56 artıran Yapı Kredi dijital bankacılığa yön veren uygulamalar sunmaya devam etti. Yapı Kredi World kredi kartı pazarındaki liderliğini korudu.”

“Enerjide portföyümüzü çeşitlendirmeye devam ediyoruz”

Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri’nin 49 yıl süre ile işletme hakkının özelleştirilmesi ihalesine Koç Holding ve Aygaz’ın ortak iştiraki olan Entek’in en yüksek teklifi verdiğini hatırlatan Levent Çakıroğlu, “Enerji sektöründe büyüme ve portföyümüzü çeşitlendirme stratejimizin bir parçası olan bu özelleştirmeyi çok önemsiyoruz” dedi.

“Arçelik toplam cirosunu yüzde 31, uluslararası satışlarını yüzde 33 artırdı”

Yılın ilk 9 ayında Arçelik’in toplam cirosunu yüzde 31 artırarak sektöründeki lider konumunu koruduğunu aktaran Levent Çakıroğlu, şöyle devam etti: 
“Beyaz eşya pazarında güçlü iç talep yılın ilk 9 ayında Arçelik’in yurt içi gelirlerine olumlu yansıdı. Avrupa’da özellikle ankastre segmentindeki büyümesini devam ettiren Arçelik, Pakistan, ASEAN ülkeleri gibi yeni pazarların artan katkısı ile uluslararası satışlarını yüzde 33 artırdı. Tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik temelli şekillendiren Arçelik, uluslararası alanda önemli bir başarı göstererek dünyanın en prestijli platformlarından olan Dow Jones Gelişmekte Olan Piyasalar Sürdürülebilirlik Endeksi'ne ülkemizden bu yıl giren ilk ve tek sanayi şirketi oldu.”

“Başarılı Eurobond ihraçları ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlıyor”

Levent Çakıroğlu, Yapı Kredi’nin güçlü finansal performansının yanı sıra likidite pozisyonunu, yılın ilk 9 ayında uluslararası piyasalarda toplam 1,1 milyar dolar tutarındaki iki Eurobond ihracı ile pekiştirdiğini aktardı. Tüpraş’ın da bilançosunu Ekim ayında ihraç ettiği 7 yıl vadeli 700 milyon dolarlık Eurobond ile güçlendirdiğini belirten Levent Çakıroğlu, başarılı Eurobond ihraçlarının aynı zamanda ülkemiz ekonomisine olan güvenin de bir göstergesi olduğunu ve fonlama imkânları ile ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim