• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kocaeli tramvay ve otobüslerinde nanoteknolojik temizlik

Kocaeli tramvay ve otobüslerinde nanoteknolojik temizlik
Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada büyük paniğe neden olan koronavirüsün ardından ulaşım araçlarının temizliği daha da ön plana çıktı.

Kocaeli’de günlük ortalama 100 bin kişinin yolculuk ettiği Ulaşımpark’ın işlettiği Akçaray tramvay hattı ile 336 otobüs tepeden tırnağa temizlenerek hem virüslerden hem de mikroplardan arındırılıyor. Doğa dostu ilaçların kullanıldığı temizlik çalışmaları rutin olarak gerçekleştiriliyor.

Otobüste detaylı temizlik

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark, virüs ve mikroplara karşı vatandaşların hijyen seviyesi yüksek araçlarda seyahat edilmesi için her türlü önlemi alıyor. Yapılan detaylı temizliklerde günlük ortalama 65 bin yolcu taşıyan otobüslerin içi, dışı, camlar, sürücü kabini, tutamaklar, yolcu koltuk tutamakları, yerler, tavan, dış tavan ve dip köşe temizliği olmak üzere her nokta temizleniyor.

Tramvaylar tepeden tırnağa temizleniyor

UlaşımPark temizlik ekipleri tarafından ayrıca günlük ortalama 40 bin yolcu taşıyan tramvaylar bakım atölyesinde tepeden tırnağa temizleniyor. Rayhaber'in haberine göre, her gece temizlik ekipleri tarafından tramvayların içi, dışı, tutamakları, koltukları, zemini, tavanı, camları ile yolcuların inip ve binerken temas ettikleri tüm noktalar teker teker temizleniyor.

Nanoteknoloji ve UV Filtre uygulaması gerçekleştirildi

UlaşımPark’a ait 336 otobüs ve tramvaylarda nanoteknoloji uygulaması gerçekleştiriliyor. Detaylı temizlik uygulamalarından olan nanoteknoloji uygulaması ile araçlar dezenfekte ediliyor. UV Filtre uygulaması ile de tramvay içerisindeki iklimlendirme sistemindeki bakterileri ve mikro organizmaları önleyerek tramvay içerisindeki kötü kokular da önlenmiş oluyor. Ve bu sayede yolcular hijyenik bir ortamda seyahat etmiş oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim