• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Koç'tan 10 Milyar Dolarlık Yatırım

Koç'tan 10 Milyar Dolarlık Yatırım
Fiat Doblo Amerika Üretime Başlangıç ve İhracat Töreni’nde bir konuşma yapan Mustafa Koç, Tofaş’ın 3 yeni model üretmeye başlayacağını, 2010’dan bu yana Koç Holding’in otomotiv yatırımının 10 milyar TL olduğunu söyledi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye'ye, kendilerine ve otomotiv sektörünün geleceğine duydukları inançla yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, "Doblo'nun yenilenmesiyle başlayan yatırımlarımıza, biri yeni sedan, diğerleri station wagon ve hatchback olmak üzere 3 yeni binek araç projesiyle devam edeceğiz. Süregelen yatırımlarımız haricinde sadece bu modellerle yaptığımız toplam yatırım miktarı 1,4 milyar dolara ulaşıyor" dedi.

Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılımıyla TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ'nin üretim tesislerinde düzenlenen "Doblo Amerika Üretime Başlangıç ve İhracat Töreni"ndeki konuşmasında, Başbakan Davutoğlu'na bu heyecanı paylaştığı için teşekkür etti.

Üretim kapasitesi 400 bin

Bundan 46 yıl kadar önce kurucuları merhum Vehbi Koç'un Türk insanını otomobil sahibi yapma vizyonu ile temelini attığı TOFAŞ'ın, Türkiye'nin otomotiv sektörünün gelişimine öncü olduğunu ve çok önemli roller üstlendiğini vurgulayan Koç, kurulduğunda yılda 20 bin adetlik üretim kapasitesi ve 600'e yakın çalışanıyla mütevazi bir fabrika olan TOFAŞ'ın, 2014 yılına gelindiğinde 400 bin adetlik üretim kapasitesi, 6 bini aşkın çalışanı ve değer zinciriyle birlikte 30 bin dolaylı istihdam sağlayan dev bir kuruma dönüştüğünü söyledi.

"TOFAŞ bugün uluslararası pazarlara sunduğu araçlar ile ülkemizi küresel ölçekte başarıyla temsil ediyor" diyen Koç, şunları kaydetti:

"Öyle ki otomotivin beşiği sektörün ana oyuncusu Amerika'ya araç geliştirip, ihraç edebilme başarısına ulaştı. Bugün Türkiye'de bunu sadece TOFAŞ'ın gerçekleştirdiğini bilmenizi isterim.

"Nitelikli insan gücüyle dünyanın farklı ülkelerinde de sorumluluklar üstlendiklerini belirten Koç, şunları söyledi:

"TOFAŞ, dünya klasında üretimde Fiat Chrysler Grubu'nun ana tedarikçisi olmak üzere, toplam 540 fabrikası arasına ulaşan ilk 3 fabrikadan biri."

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim