• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Konak Tramvayı çalışmalarında son iki etap

Konak Tramvayı çalışmalarında son iki etap
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı çalışmalarında Şair Eşref Bulvarı'ndaki 8 etabı da tamamladı. 11 Temmuz Salı gününden itibaren Montrö Meydanı ile Çankaya arasını kapsayan 9. ve 10. etapların startı verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı çalışmalarında Şair Eşref Bulvarı'ndaki 8 etabı da tamamladı. 11 Temmuz Salı gününden itibaren Montrö Meydanı ile Çankaya arasını kapsayan 9. ve 10. etapların startı verilecek.

Karşıyaka'da 8.8 kilometrelik tramvay hattında seferlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak hattında yapım işlerini son aşamaya taşıyacak çalışmalara hız verdi. Okulların yaz tatiline girdiği ve kent içi trafiğin nispeten azalması beklenen bu günlerde yazın bitimine kadar en zorlu bölgelerdeki çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Konak Tramvay hattı inşaatı kapsamında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı-Konak İskele, Ali Çetinkaya Bulvarı, Şair Eşref Bulvarı'nın Alsancak Cami ile Montrö arasında (8 etap) kalan bölümü ve Gazi Bulvarı'nda sokak kesişimleri dışındaki bölümlerde ray döşeme çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Şair Eşref Bulvarı'nın son iki etabını kapsayan imalat çalışmalarına başlıyor.

11 TEMMUZ SALI BAŞLIYOR

Bu iki etap da bittiğinde, Şair Eşref Bulvarı üzerindeki ray döşeme çalışmaları da tamamlanmış olacak. 11 Temmuz Salı günü başlayacak 9. ve 10. etaplar, Montrö Meydanı ile Çankaya arasında gerçekleşecek. Çift yönlü yaklaşık 1 kilometreyi bulacak ray döşeme çalışmaları, öncelikle Çankaya-Montrö yönünde başlayacak. Çalışmalar sırasında Çankaya-Montrö yönü trafiğe kapatılacak ve trafik akışı karşı yönden çift şerit olarak verilecek. Bu bölümdeki çalışmalar bitince, bu kez Montrö-Çankaya gidiş yönü trafiğe kapatılacak. Çalışmalar sırasında Hürriyet Bulvarı ile Şair Eşref Bulvarı arasındaki erişim engellenmeyecek. Bu bölgedeki çalışmalar 2017 - 2018 eğitim-öğretim yılı başlamadan bitirilecek.

Konak İskele ile Konak Pier arasında deniz kısmında ray döşeme çalışmalarını da sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde Ziya Gökalp Bulvarı ile Cumhuriyet Bulvarı'nda da ray döşeme çalışmalarına başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim