• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Konya Havaalanı 24 saat hizmet verecek

Konya Havaalanı 24 saat hizmet verecek
Konya Havaalanı bundan sonra 24 saat esasına göre hizmet verecek.

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Konya Havaalanı çalışma saatlerini 24 saat esaslı olarak düzenledi. 
 
Mevcut havaalana bir yandan ek bina yapılırken diğer yandan ulaşımın daha rahat ve zaman sorunu olmadan sağlanabilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu bağlamda askeri havaalanı olarak kullanılan havaalanı, önceleri 5 saat hizmet vermiyor iken yapılan görüşmeler sonucunda 24 saat hizmet verir hale geldi. 
 
Merhaba gazetesine konuşan Havaalanı Müdürü İlhami Şimşek, yeni düzenleme ile birlikte havaalanında uçakların iniş ve kalkışı için zaman konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. Şimşek, “Havaalanımız yeni yapılan düzenleme ile birlikte 24 saat esasına göre hizmet verecek. Önceleri gece saat 01 ile 05 saatleri saatleri arasında havaalanımız kapalı duruyordu. Bu saatlerde iniş yapmak isteyen firmalarımızın taleplerini karşılayabilmek için fazladan personel çalıştırıyorduk. Bunun neticesinde de fiyat yükseliyordu ve firmalardan ek ücret alıyorduk. Genel müdürlüğümüz ve havaalanımızın bağlı bulunduğu komutanlığımız ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde buna bir resmiyet kazandırdık ve havaalanımız 24 saat esasına göre hizmet verecek” dedi.
 
KONYA'YA DAHA FAZLASI GEREKİYOR
 
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, yapılan düzenlemenin güzel ancak daha fazlasına ihtiyacın olduğunu söyledi. Öztürk, “Konya Havaalanı'nın 24 saat hizmet verebilir hale gelmesi sevindiricidir. Turizm ve ticaret amaçlı yurt içinden ve yurt dışından şehrimize yapılan ziyaretler için fayda sağlayacaktır. Bu konuda girişimlerde bulunan DHMİ Konya Müdürlüğümüz'e teşekkür ediyorum. Mevcut havaalanına yapılan iyileştirme çalışmaları sorunun çözümünde yeterli değildir. Konya, önümüzdeki on yıl içerisinde dünyanın turizm ve ticarette ön plana çıkmaya aday şehirlerinden bir tanesidir. Gelecek planımızı bunun üstüne oluşturuyoruz. Bu açıdan ulaşım alt yapımızın da şehrimizin 2023’teki büyüklüğüne göre oluşturulması gerekmektedir” dedi. Ticaretin daha fazla artırılabilmesi için yapılması gerekenler konusunda da önerilerde bulunan Öztürk, şunları söyledi: “Konya’daki mevcut havaalanı ve hava ulaşımı yetersizdir. Konya–İstanbul sefer sayısının artırılmasını, Konya’dan yurt dışı seferlerinin konulmasını ve yurt içinden farklı şehirlere seferlerin olmasını bekliyoruz. Bir diğer önerimiz de mevcut askeri havaalanının Karapınar çevresine nakledilerek, merkezdeki havaalanını sivil havaalanına dönüştürülmesidir.”
 
ULUSLARARASI SEFERLER DE YAPILMALI
 
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, Konya Havaalanı'nın 24 saat açık hale gelmesinin önemli bir gelişme olduğunu, ancak uçuş seferlerinin de mutlaka artırılması gerektiğini ifade etti. Büyükhelvacıgil, “Konya, dünya ile ticaret yapan, 2012 yılında 179 ülkeye ihracat yapan bir sanayi şehri. Artık bu şehrin ihracatının yüzde 67’sini sanayi mamulleri oluşturuyor. 2023 hedefimiz ise 15 milyar dolar ihracat yaparak, Türkiye’nin ihracatından yüzde 3 pay almak. Dolayısıyla Konya Havaalanı'nın 24 saat açık hale gelmesi önemli bir gelişme. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca Konya’nın uçuş seferlerinin mutlaka artırılması, uluslararası seferler düzenlenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim