• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Konya- Karaman hızlı tren güzergahındaki geçitler kaldırıldı

Konya- Karaman hızlı tren güzergahındaki geçitler kaldırıldı
Konya- Karaman arası hızlı tren güzergahında bulunan geçitlerin tamamı güvenlik nedeniyle kaldırıldı. Artık tren güzergahının üzerinden ne yaya ne de araç geçebilecek.

Türkiye’nin önemli demiryolu merkezlerinden olan Konya’da hızlı tren hattına, Karaman bağlantısının eklenmesi için çalışmalar devam ediyor. Konya-Karaman arasında ise yol yapım çalışmalarının sonuna gelindiği hatta sinyalizasyon ihalesi de tamamlandı.

8 GEÇİT KALDIRILDI

Sinyalizasyonun ihalesinin yapıldığını ifade eden Demiryol-İş Konya Şube Başkanı Adem Gül, “Karaman- Konya tren güzergahında bulunan Etbalık, Kömrücüler, Çomaklı, Kaşınhanı, Çumra başta olmak üzere toplamda 8 geçit kaldırıldı. Biz demiryolları olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Büyükşehir Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması için bağlantı yolları oluşturacak ve alt geçitten araçların geçişini sağlayacak” diye konuştu.

GÜVENLİK NEDENİYLE KALDIRILDI

Trenin geçtiği noktaların güvenli olması gerektiğine değinen Gül, “Yakın bir zamanda bir vatandaş fotoğraf merakı nedeniyle lateralın bulunduğu yerde vagonun üzerine çıktı ve elektrik akımına kapıldı. Bu gibi durumlara fırsat vermemek için hiçbir geçidi tren yolu üzerinde bırakmadık. Yani kontrollü kontrolsüz trenin olduğu yerden ne bir araç ne de bir vatandaş geçebilecek. Geçit işleri tamamlandığında tren ihata altına, tel örgü içine alınacak ve tren daha hızlı bir hale gelecek. 2017’nin ilk altı ayına kadar elektrik hattının ilk etabı tamamlanarak çalıştırılmaya başlanacak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim