• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Konya Metrosu'nun güzergahı belli oldu

Konya Metrosu'nun güzergahı belli oldu
Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısına başkanlık eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya metrosunun güzergahı ve duraklarının belirlendiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, referandumun ardından Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını belirterek, Konya merkez ve ilçelerdeki yatırımları artırarak sürdüreceklerini, şehrin ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlamakçalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısına başkanlık eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, referandumdan çıkan sonucun ülkemiz, milletimiz, devletimiz ve Konya adına iyiliklere, güzelliklere vesile olmasını diledi.

Konya olarak referandum döneminde barış içinde bir süreci hep birlikte yaşadıklarını, çalışmalar sınasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Konya insanına yakışan bir vakarla, olgunlukla süreci hep birlikte tamamlamış olduk.

Konya’da Cumhurbaşkanımızın katılımı ile yapılan büyük mitingde de yüzbinlerce insanımız bir araya geldi. Artık yeni bir dönem başladı. Hemşerilerimize halkoylaması sürecini olgunlukla yaşadıkları için ve çok yüksek bir katılımla sonuçlanmasını sağladıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

KONYA METROSU'NUN DURAKLARI TESPİT EDİLDİ

Merkezde yeni bir raylı sistem hattı konusunda proje çalışması olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Konya metrosunun ilk etap metro çalışmasının duraklarının tespit edildiğini, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan ve Meram bölgesinde ring yapan bir hat oluşacağını, cadde tramvayı konusunda da Ulaşım Master Planı’nda ön görülen hatlarla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim