• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Konya tarihi yatırım için gün sayıyor

Konya tarihi yatırım için gün sayıyor
Konya için tarihi bir yatırım olan ve proje ihalesi tamamlanan 45 kilometrelik Konya Metrosu için bakanlık ve yüklenici firma yetkilileri Konya'ya gelerek ring hattı güzergahında inceleme yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımına 2017 yılının ilk aylarında başlanması planlanan metro tamamlandığında Konya belediyelerinin gücünün daha da artacağını belirterek, 3 milyar liralık yatırım ile Konya'nın Anadolu şehirleri arasındaki öncülüğünün ve liderliğinin perçinlenmiş olacağını vurguladı. Bakanlar Kurulu Kararı ile ulaşım ana planında öngörülen Selçuk Üniversitesi Kampüs-Beyhekim-Yeni YHT Gar-Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattı (Kampüs Hattı) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi-Yeni YHT Gar-Fetih Caddesi-Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattının (Ring Hattı) Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'nca devralınmasına karar verildiğini belirten Başkan Akyürek, hatların proje ihalesinin yapıldığını, 2016 yılı Şubat ayında başlayan 18 aylık proje çalışmasının ardından yapım ihalesine çıkılıp ilk kazmanın vurulacağını söyledi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR AŞAMA

Metro için 167 yeni taşıt alımını Büyükşehir Belediyesi'nin, tünel hatlarını Ulaştırma Bakanlığı'nın yapacağını kaydeden Başkan Akyürek, "Hastaneler Bölgesi, Barış Caddesi, Hadimi Caddesi arasında bir yeni cadde tramvayı hattı yapımını yine Büyükşehir Belediyesi olarak biz üstleneceğiz. Mevcut tramvaylar burada kullanılacak. Böylece Konya merkezde çok önemli bir aşamayı gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

20.7 KM UZUNLUĞUNDA OLACAK

Toplam 45 kilometre olacak Konya metrosunda ring hattı 20.7 km uzunluğunda inşa edilecek. Ring hattı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüsünden başlayıp Beyşehir Caddesini takiben Yeni YHT Gar, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi ve Çeçenistan Caddesi'nden devam edecek hat, Meram Belediyesi Hizmet Binası önünde son bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim