• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Kore’ye sefer atışı için anlaşma sağlandı

Kore’ye sefer atışı için anlaşma sağlandı
Uçuş noktalarının sayısını geçtiğimiz sene dünya genelinde 250’e çıkarak dünyanın 5. büyük uçuş ağına sahip ülkesi haline gelen Türkiye, sefer artışları için de mevcut ikili havacılık anlaşmalarını revize etmeye devam ediyor.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri, en son Güney Koreli Sivil Havacılık Yetkilileri ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki seferlerin arttırılması amacıyla müzakere masasına oturdu. 
 
Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve Güney Kore Sivil Havacılık Genel Müdürü Mr. Suh, HOON TAIK Başkanlıklarında 12-13 Ağustos 2013 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen müzakereler sonucunda ülkemiz ile Güney Kore arasında Mutabakat Zaptı imzalandı. 
 
Mutabakat Zaptı ile,  Türk hava taşıyıcıları için haftalık 7 olan yolcu sefer sayısı 9 frekansa çıkartılırken, 2014 Yaz Sezonu itibariyle de 11 frekansa yükseltilmesi yönünde anlaşma sağlandı. Taraflar ayrıca, sivil havacılıkta güvenlik, bakım ve eğitim konularında koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi konusunda da mutabakata vardı. 
 
Uzak Doğu uçuşlarının geliştirilmesi ve seferlerin arttırılması özellikle transit hava taşımacılığı açısından büyük önem taşıyor. SHGM yetkilileri, bu yılın Mayıs ayında Japonya yetkilileri ile de bir araya gelerek mutabakat zaptı imzalamış ve uçak tipi kısıtlaması olmaksızın Japonya’ya haftada toplamda 42 frekans sefer gerçekleştirme hakkı elde edilmişti. 
 
Türkiye'nin Güney Kore ve Japonya’nın yanısıra Çin, Endonezya, Filipinler, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam, Moğolistan, Hong Kong ve Nepal gibi Uzak Doğu ülkeleri ile de ikili havacılık anlaşması bulunuyor. 
 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur… 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim