• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Köstence hattının seyir süresi azaldı

Köstence hattının seyir süresi azaldı
5 Şubat 2012 itibariyle seferlerine başlayan ve yolcu gemisi statüsünde olan Ro-Pax gemisi M/V Audacia ile İstanbul Boğazı geçişleri kolaylaşıyor ve sefer süresi 12 saate indiriliyor.

Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan deniz otoyollarını sunan U.N Ro-Ro, yakın zamanda İstanbul Pendik Limanı’ndan Romanya’daki Köstence Limanı’na açılan ro-ro hattında ulaşımı modern Ro-Pax gemisi ile sağlamaya başladı. 5 Şubat 2012 itibariyle seferlerine başlayan ve yolcu gemisi statüsünde olan Ro-Pax gemisi M/V Audacia ile İstanbul Boğazı geçişleri kolaylaşıyor ve sefer süresi 12 saate indiriliyor.

300 yolcu ve 160 TIR kapasiteli M/V Audacia ile Romanya’ya ulaşan sürücüler, gemiden inişlerinde bekleme yapmadan yola devam edebiliyor. Rahat kabinlerde dinlenme ve uyuma imkanı sağlanan gemide sürücüler ile yolculara akşam yemeği ve sabah kahvaltısı servisi yapılıyor.

U.N Ro-Ro, Pendik-Köstence hattında haftada gidiş-dönüş üç sefer ile yılda 30 bin araç taşıma kapasitesi sunuyor. Köstence hattı ile Türkiye’den Romanya’ya ve Romanya üzerinden transit olarak Doğu ile Kuzey Avrupa’ya taşıma yapan firmaların yanı sıra bu bölgelerle ticaret yapan ithalatçılarla ihracatçılara alternatif bir güzergah sağlanması hedefleniyor. Karayoluna kıyasla azalan maliyet ve transit süreleriyle uluslararası nakliyecilere, ihracatçılara ve ithalatçılara rekabet avantajı sağlayan Köstence hattıyla birlikte artan ro-ro taşımacılığının Batı çıkış kapılarında karşılaşılan kota ve belge sınırlamalarını da ortadan kaldırması bekleniyor.

Pendik-Köstence ro-ro hattını kullanan araçlar, Romanya transit geçişlerinde Deniz Ticaret Odası tarafından tahsis edilen ücretsiz transit geçiş belgelerinden yararlanabiliyor. Köstence hattını kullanan firmaların her üç aracına bir bedava gidiş-dönüş bileti kampanyası ise devam ediyor.

U.N Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, “Pendik-Köstence hattımızla Avrupa’ya kara güzergahlarından ulaşmakta olan uluslararası nakliye firmalarımıza gerek taşıma süresi, gerekse taşıma maliyeti konularında stratejik bir alternatif güzergah sunuyoruz. Yeni başlayan Ro-Pax hizmetimizle Köstence ulaşımını sürücülerimiz için de konforlu hale getirmenin mutluluğu içindeyiz”

Kaynak: Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim