• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kredi kartı limitine bu yıl sınırlama yok

Kredi kartı limitine bu yıl sınırlama yok
Başbakan Yardımcısı Babacan, kredi kartı limitine sınırlama tartışmalarına son noktayı koydu. Babacan “Aceleci olmayacağız. Bu yıl bundan kaynaklı kafa karışıklığı olmayacak” dedi.

Kredi kartı limitine bu yıl sınırlama yok

Başbakan Yardımcısı Babacan, kredi kartı limitine sınırlama tartışmalarına son noktayı koydu. Babacan “Aceleci olmayacağız. Bu yıl bundan kaynaklı kafa karışıklığı olmayacak” dedi.

Kamuoyunda uzun süreden bu yana kredi kartı limitine sınırlanmaya yönelik tartışmalara Başbakan Yardımcısı Ali Babacan son noktayı koydu. Kart limitini sınırlanma konusunda acele etmemek gerektiğini kaydeden Babacan, düzenlemenin bu yıla yetişmeyeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Polonya’ya gitmeden önce perşembe akşamı gazetelerin ekonomi müdürleriyle sohbet toplantısı düzenledi.

Kredi kartında limite sınırlama tartışmalarını sorduğumuzda Babacan, şunları söyledi: “Kredi kartlarına tek limiti BDDK’ya çalışın dedik. Ama iyice uygulanabilir gerçekçi bir şey olmadan da başlamamak lazım. Çok geniş bir kitleyi ilgilendiriyor. Bir de tekniğinin iyi düzenlenmesi lazım. Uygulanabilir noktalar bulmak lazım. Belki eski ödeme performansına da bakacak şekilde bir düzenleme yapılabilir. Aceleci olmayacağız. Bu yıl oradan kaynaklı bir kafa karışıklığı olmayacak. Bu yıl uygulanması zor görünüyor. Bu yıl çalışılır, hazırlığı yapılır. İşlerin biraz daha toparlandığı bir dönemde de uygulamaya geçilir.”

Tasarrufa vergi teşviği

Bankacılıkla ilgili düzenlemelerin işlerin iyi ve hızlı olduğu dönemlerde yapılması gerektiğini kaydeden Babacan “2012’de büyüme hızında bir yavaşlama bekliyoruz. İşler yavaşladığında bankacılıktaki bir düzenleme kafa karışıklığı yaratır. Tek limit için böyle bir dönemi bekleriz. Gücünün üzerinde harcama yapan ya da gelirinin üzerinde harcama yapanlar biraz düşünecekler. Bu düzenlemede ya gelire bakılacak ya da geçmiş dönem ödeme disiplinine” dedi. Tasarrufu artırmak için çalışma yaptıklarını da hatırlatan Babacan “Sadece tasarrufların artışını sağlamak değil, vadelerin uzamasını da sağlayacak ilave vergisel düzenlemeleri Maliye Bakanımızla konuştuk. Bunlar önemli ölçüde tamamlandı. Belki önümüzdeki dönemde buna yönelik bir açıklama yapacağız” dedi. Merkez Bankası’nın (MB) para politikasını da değerlendiren Ali Babacan “Faiz koridoru MB’ye esneklik veriyor. Günlük hem faiz hem miktar ayarlaması yapılabiliyor.

Sonuçları merakla bekleniyor. Biz sonuçta 1 yıllık neticeye bakıp işe yarayan bir yöntemmiş diyeceğiz” dedi.

DAVOS’A TÜRKİYE DAMGASI

Babacan 8 panelde konuşma yapacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önümüzdeki günlerde Davos Zirvesi’ne katılacakları bilgisini de verdi. Türkiye’den AB Bakanı Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve kendisinin olmak üzere 3 Bakan’ın katılacağı zirveyle ilgili bilgiler de paylaşan Babacan “Bu yılki Davos’ta toplam 8 panelde konuşma yapacağım. Bunlardan biri de İngiltere Başbakanı David Cameron’la beraber sağlık konulu bir konferansın açılış konuşması olacak. Şimdiye kadar bir bakanın en çok konuşacağı Davos Zirvesi olacak gibi görünüyor” dedi.

YÜKSEK REEL FAİZ İYİ DEĞİL

Gerektiğinde en zor tedbirleri alırız

Başbakan’ın faiz lobilerini eleştirmesi ve “Köşeli ve sert tedbirler alabiliriz” açıklamasına ise Babacan, şu yorumu getirdi: “Gerektiğinde zor tedbirleri alabilen bir hükümet olduğumuz herkesçe kabul ediliyor. Bu Türkiye’nin en önemli kazanımlarından biri. Burada faizden ne anladığınız önemli. Kastedilen piyasa faizi ise bu bir sonuç. Düşük tutmanın en önemli nedeni güven. Şöyle bir görüş var ya: MB koridoru bıraksın. Faizi piyasa belirlesin faiz yükselsin. Bu da sık sık dillendiriliyor. Uzun vadede baktığınızda bir ülkede reel faizlerin yüksekliği o ülke için iyi değildir. Faizler mantıklı seviyelere indiği için görünümümüz daha iyi, bankacılık sistemi daha rahat.” Öte yandan iki yılı ödemesiz, yedi yıl vadeli ve sıfır faizli hayvancılık destek kredilerin miktarının 5.6 milyar lira olduğunu belirten Babacan “Sıfır faizli kredi herkesin ilgisini çekiyor. Bazı sektörler fazla kullandı. Tarım Bakanlığı ile 2012 hayvancılık desteklerini görüşüyoruz. Destekleri de gözden geçireceğiz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim