• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Kumport’un liman vinçleri İstanbul’a geldi

Kumport’un liman vinçleri İstanbul’a geldi
Kumport’un yaklaşık 30 milyon dolara satın aldığı yeni liman vinçleri İstanbul’a geldi. Kumport, teslim aldığı 8 adet saha vinci ile birlikte 24 sıraya ulaşabilen 2 adet rıhtım vinci sayesinde 20 bin TEU ve üzerindeki gemilere hizmet verebilecek.

Türkiye’nin en büyük üç konteyner limanı arasında yer alan Kumport’un birinci faz büyüme stratejisinin son adımını oluşturan 50 milyon dolarlık yatırımın en önemli halkası liman vinçleri İstanbul’a geldi.

Kumport, teslim aldığı 8 adet saha vinci (RTG) ile birlikte 24 yan sıraya ulaşabilen 2 adet rıhtım vinci (SSG) sayesinde 20 bin TEU ve üzerindeki yeni nesil mega gemilere hizmet verebilecek.

Sunduğu ürün ve hizmetlerin yanı sıra yaptığı yatırımlarla Türk deniz ticaretine ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam eden Kumport, 2019 yılı için planladığı yatırımların önemli bir halkasını oluşturan ekipman yatırımı ile müşterilerine hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor.

Yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırımla ZPMC firmasından satın alınan vinçler Kumport Limanı’na ulaştı.

2019 yatırım planları kapsamında satın aldıkları vinçlerle operasyonel verimliliklerini artıracaklarını söyleyen Kumport CEO’su Özgür Soy, “Geçtiğimiz yıllarda operasyonel mükemmellik yaklaşımımız ile hem liman verimliliğini hem de ekipman kapasitelerini yükseltmeye yönelik yatırımlar yaptık. Bu yıl da toplam 50 milyon dolar değerindeki yatırımlarımızın en önemli halkası olan vinçlerimiz limanımıza ulaştı. 24 sıraya ulaşabilen SSG vinçleri 20 bin TEU ve üzerindeki yeni nesil gemilere hizmet verebilme yeterliliğine sahip. Ayrıca bu yatırımla dev gemilere aynı an da 5 rıhtım vinciyle hizmet verebileceğiz. Böylece uluslararası rekabette gerekli olan üstün hız ve verimlilik standartlarına ulaşmış olacağız. Yüksek kapasiteli rıhtım vinçlerimiz ile birlikte saha operasyonlarını da güçlendirmek için 8 yeni saha vincini (RTG) de ekipmanlarımıza dahil ettik. Limanımızda şu an toplam 9 adet SSG, 6 adet MHC ve 28 adet RTG vinçleri operasyonda yer alıyor” dedi.

Marmara Bölgesi’nin en önemli ithalat ve ihracat limanları arasında yer alan Kumport, Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarndan biri olarak dikkat çekiyor.

İthalat ve ihracata katkı sağlarken ekonomi için de değer yaratmaya odaklanan Kumport, inovatif yaklaşmı ile liman operasyonlarını daha ileriye taşıyacak yatırımlarına devam ediyor.

DENİZ HABER AJANSI

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim