• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kuşadası Limanı ile ilgili tartışma sürüyor

Kuşadası Limanı ile ilgili tartışma sürüyor
Kuşadası Limanı ile ilgili tartışmalar, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın limanla ilgili hazırladığı yeni imar planıyla yeni bir boyut kazandı.

Kuşadası Limanı'nda yeni plan için toplantı yapılacak

Kuşadası Limanı ile ilgili tartışmalar, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın limanla ilgili hazırladığı yeni imar planıyla yeni bir boyut kazandı.

Daha önce ÇED sürecini dondurduğunu açıklayan bakanlığın hazırladığı limanla ilgili plan bakanlık tarafından belediyeye gönderildi. Yıkım süreci devam ederken yeni bir imar planının ortaya çıkması üzerine Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de, planın detaylı şekilde tartışılması için geniş kapsamlı bir toplantı düzenleme kararı aldı. Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün başkanlığındaki toplantı bugün saat 15.00'de Kuşadası Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Esat Altungün, limanla ilgili bakanlık tarafından hazırlanarak belediyeye gönderilen yeni imar planının geniş kapsamlı olarak tartışılması için Kuşadası'ndaki tüm meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, siyasi partiler, muhtarlar ile diğer ilgililere çağrı yapıldığını belirterek tüm ilgilileri toplantıya davet etti.

3 Kasım tarihinde belediyeye iletilen limanla ilgili yeni imar planında tartışma ve dava konusu edilerek sonuçlanmış yargı kararları, Belediye ve Kuşadası'ndaki sivil toplum örgütlerinin taleplerinin hiçbir biçimde dikkate alınmadığı iddia edildi. Balıkçı barınağının ve kıyıdaki Atatürk anıtı önünde denizin doldurulmasını öngören bakanlığın planında, liman dolgu sahası üzerinde inşa edilen ve daha önceki çeşitli yargı kararlarıyla yasa dışı ilan edilen alışveriş merkezinin de yasallaştırılmasının da hedeflendiği iddia ediliyor. Bakanlığın hazırladığı plan Kuşadası Belediyesi tarafından askıya çıkarılarak halkın ve ilgili kuruluşların incelemesine sunulacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim