• BIST 9631.59
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Kuzey Demiryolu için ÇED süreci

Kuzey Demiryolu için ÇED süreci
Ulaştırma Bakanlığının İstanbul-Ankara Hızlı Tren Yolu projesinin en önemli bölümü olan “Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu” projesi için ÇED toplantısı tarihleri belirlendi.

Büyük projenin İzmit’teki ÇED toplantısı 10 Mayıs günü saat 10.00’da Leyla Atakan Kültür Merkezinde yapılacak. Aynı gün aynı proje ile ilgili ikinci ÇED toplantısı da saat 14.00’de Pendik’te gerçekleşecek.

6.8 MİLYAR TL

Hızlı Tren ile İstanbul-Ankara yolculuğunun süresi 1.5 saate inecek.  Projenin Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi kısmının maliyeti 6 milyar 760 milyon TL olarak hesaplanıyor. Kuzey Marmara Otoyolu’na paralel olarak gidecek yeni demiryolu tamamlandığında,  Hızlı Tren İzmit sahilindeki yoldan değil, kuzeydeki bu yeni yoldan gidecek. İzmit sahilindeki mevcut demiryolu, banliyö trenlerine ve şehiriçi ulaşımına kalacak.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYE BAĞLANACAK

Kuzey Demiryolu hattı ilimizde Kartepe- İzmit-Derince Dilovası-Gebze sırtlarından geçecek ve ağustos ayında tamamlanması planlanan 3 ncü Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) üzerinden Trakya’ya bağlanacak. Ankara Sincan’dan başlayan demiryolu hattı ilimize Kartepe ilçesinden giriyor. Yeni demiryolu, Kartepe Uzunçiftlik Beşevler bölgesinden, İzmit’in kuzeyine yönelip, Kuzey Marmara Otoyolu yanına taşınıyor. 10 Mayıs’ta Leyla Atakan  Kültür Merkezi’nde yapılacak ÇED toplantısında, hem ülke, hem kent için çok büyük önem taşıyan bu projenin güzergahı da net biçimde ortaya konacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim