• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Levent Sadıkoğlu için yakalama emri çıktı

Levent Sadıkoğlu için yakalama emri çıktı
Levent Yatçılık’ın sahibi Celal Levent Sadıkoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Levent Sadıkoğlu için yakalama emri çıktı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu Uzan Grubu’nun lüks yatlarının satış sürecinde “komisyon” adı altında haksız yere 8 milyon 611 bin TL ödeme yapıldığı iddiasıyla açılan dava kapsamında Levent Yatçılık’ın sahibi Celal Levent Sadıkoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.  

Zimmet suçundan 12 yıla kadar hapsi istenen Sadıkoğlu’nun ifadesi yurtdışında bulunduğu gerekçesiyle alınamamıştı. Sadıkoğlu, yakalanması halinde 24 saat içinde hâkim karşısına çıkacak.

Fethi Çalık ve Deniz Bozkurt

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerden Fethi Çalık’ın suç tarihinde TMSF Başkan Yardımcısı ve Uzan Grubu Ortak Yönetim Kurulu Başkanı, diğer şüpheli Deniz Bozkurt’un yine Uzan Grubu Ortak Yönetimi’ne ait şirketlerin Genel Müdürü olduğu ifade edildi.

İddianamede 2002’den itibaren TMSF’nin yönetim ve denetimindeki şirketlere ait deniz taşıtlarıyla ilgili işlemler için Levent Yatçılık ile değişik tarihlerde sözleşmeler yapıldığı belirtildi. Bu şirketten ayrıca sözleşme imzalanmaksızın da yatların dekorasyonu ve kışlık bakım işi konularında danışmanlık ve tamir hizmeti de alındığı iddianamede yer aldı.

Raporlara yer verildi

TMSF Hukuk İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan suç duyurusu ve eklerindeki raporlara göre 24 Ağustos 2007’de ve yüzde 7 komisyon ödenmesine ilişkin sözleşmede, komisyonun yatların alıcısı tarafından ödeneceği hususu hüküm altına alınmış olmasına rağmen, yatların satışının sözleşme tarafı şirketler tarafından değil Fon tarafından gerçekleştirilmiş olması ve fonun Levent Yatçılık’a herhangi bir taahhüt ve yükümlülüğü olmamasına rağmen bu firmaya yapılan komisyon ödemelerinin hukuki dayanağının bulunmadığı öne sürüldü. İddianamede, Uzan Grubu şirketlerinin yaptığı bazı ödemelerle ilgili yönetim kurulu kararlarının, yatların satışından 1 ay sonra geçmişe yönelik düzenlendiği de öne sürüldü.

Kamu zararı var

İddianamede, Fethi Çalık ve Deniz Bozkurt’un suç tarihinde kendi görevleri gereği zilliyetliği kendilerine devredilmiş TMSF denetimindeki şirketlerle ilgili hileli davranışlarda bulundukları, diğer şüpheli Celal Levent Sadıkoğlu ile birlikte hareket ederek kamu zararına ve Sadıkoğlu lehine haksız kazanç sağladıkları öne sürüldü. İddianameyi kabul eden İstanbul 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Sadıkoğlu, hakkında “Zimmet” suçu kapsamında CMK’nın 94’üncü maddesine göre yakalama çıkardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim