• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Limancılıkta kalifiye eleman açığı kapanacak

Limancılıkta kalifiye eleman açığı kapanacak
KSO ve TÜRKLİM iş birliğiyle açılan 'Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi'nde verilecek eğitimlerle limancılık sektörü için nitelikli iş gücü yetiştirilecek.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) iş birliğiyle hayata geçirilen "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" ile limancılık sektöründeki kalifiye eleman açığının kapatılması hedefleniyor.

TÜRKLİM'den yapılan açıklamada, liman işletmeciliğine yönelik simülatör eğitimlerinin verileceği ve Türkiye'de ilk olan proje kapsamında sektörün kalifiye eleman açığının kapanmasının hedeflendiği vurgulandı. Ayrıca limancılık sektöründe yer almak isteyen gençler için büyük önem taşıyan projenin, toplam yatırım tutarının 2,5 milyon lira olduğu ifade edildi.

Proje kapsamında ekim ayından itibaren eğitimlerin başlayacağı bilgisine yer verilen açıklamada, eğitimi tamamladıktan sonra teorik ve performans sınavlarında başarılı olan adayların nitelikli iş gücü olarak sektöre katılabileceği aktarıldı.

"Bu adımda liman sektörüne de yatırım yapıyoruz"

Hayata geçirdikleri projenin limancılık sektörü için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kenan Selçuk, Türkiye'nin özellikle deniz ticaretindeki stratejik konumunun limancılık sektörünü de etkilediğine dikkati çekerek şu ifadeleri kullandu:

"Biz hem ülkemizin hem de gençlerimizin nitelikli iş gücü oluşması adına attığımız bu adımda liman sektörüne de yatırım yapıyoruz. Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi ile ihtiyaç duyulan kalifiyeli istihdamı karşılamak amacıyla sadece mevcut çalışanlara değil, bu alanda çalışmak isteyen kişilere de eğitimler düzenlenecek. Simülasyon eğitimlerini gerçekleştirmek için yapmış olduğumuz makine ve teçhizat yardımlarıyla TÜRKLİM'in de bu projede var olması bizim açımızdan da çok gurur verici."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim