• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

LNG gemisi kaptanı DEÜ'yü ziyaret etti

LNG gemisi kaptanı DEÜ'yü ziyaret etti
RasGas Deniz İşletmesi Grubu Deniz İşleri Sorumlusu LNG Tanker Kaptanı Jassim Ashkanani ve RasGas Deniz İşletmesi Grubu Danışmanı LNG Tanker Kaptanı William Anderson Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni ziyaret etti.

LNG gemisi kaptanı DEÜ'yü ziyaret etti

RasGas Deniz İşletmesi Grubu Deniz İşleri Sorumlusu LNG Tanker Kaptanı Jassim Ashkanani ve RasGas Deniz İşletmesi Grubu Danışmanı LNG Tanker Kaptanı William Anderson 31 Mart 2011 Perşembe günü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni ziyaret ederek düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldılar.

RasGas Deniz İşletmesi Grubu Deniz İşleri Sorumlusu LNG Tanker Kaptanı Jassim Ashkanani ve RasGas Deniz İşletmesi Grubu Danışmanı LNG Tanker Kaptanı William Anderson’ın konuşmacı olduğu konferans, Ege Gaz Terminal Müdürü Masum Güven, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selçuk NAS’ın açılış konuşmalarının ardından sözü alan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, Kaptan Jassim Ashkanani’nin Arab Maritime Academy, Kaptan William Anderson’in ise DEÜ Denizcilik Fakültesi’nin ortak diploma programları başlatmakta olduğu Maine Maritime Academy mezunu olduğunu belirtti.

Konferansta ilk olarak söz alan RasGas Deniz İşletmesi Grubu Danışmanı LNG Tanker Kaptanı William Anderson, RasGas Şirketi’nin Q-Max ve Q-Flex tankerleri, kalite ve performansı, projeleri, terminalleri ve filo desteği dışında, LNG gemilerinin dizaynı, tankları ve gaz taşımacılığının prensipleri hakkında bilgi verdi. Dünyada LNG taşımacılığının tarihini de açıklayan Kaptan Anderson, özellikle günümüzde “yeşil enerji” ve “sürdürülebilir enerji” kavramlarının kazandığı önemin LNG talebine ve taşımacılığına da yansıdığını, Türkiye’nin de şirketin önemli müşterileri arasında yer aldığını belirtti. Öğrencilerin RasGas’ın gemilerinde çalışabilmeleri için izleyebilecekleri yolları da açıklayan Kaptan Anderson, zabit adaylarının şirketlerine gösterdiği ilgiye teşekkür etti.

RasGas Deniz İşletmesi Grubu Deniz İşleri Sorumlusu LNG Tanker Kaptanı Jassim Ashkanani, yaptığı görsel sunumu ile LNG gemilerinin tankları ve makine dairesi tasarımları ve kullanılan sistemlerden bahsederek, öğrencilere teknik bilgiler verdi. LNG gemilerindeki teknolojik yeniliklerden bahseden Kaptan Ashkanani, RasGas’ın bu alanda öncü bir şirket olduğunu ve filolarını bu yeniliklere göre planladıklarını açıkladı. Kaptan Jassim Ashkanani ve Kaptan William Anderson’ın konuşmalarının ardından başlatılan soru-cevap oturumunun tamamlanması ile, konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim