• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

LudaMotion, Lufthansa ve Ryanair'ı birbirine düşürdü

LudaMotion, Lufthansa ve Ryanair'ı birbirine düşürdü
2003 yılında motor yarışları şampiyonu Niki Lauda tarafından kurulan daha sonra Air Berlin ile birleşen ve 2018 yılında Niki Lauda tarafından tekrar geri alınan tatil hava yolu şirketi LudaMotion, Lufthansa ile Ryanair'i birbirine düşürdü.

2003 yılında motor yarışları şampiyonu Niki Lauda tarafından kurulan daha sonra Air Berlin ile birleşen ve 2018 yılında Niki Lauda tarafından tekrar geri alınan tatil hava yolu şirketi LaudaMotion, Lufthansa ile Ryanair'i birbirine düşürdü.

YÜZDE 75'İ RYANAIR'IN

Avrupa Komisyonu tarafından alınan ''LaudaMotion hisselerinin çoğunluğunun Ryanair'e geçmesi rekabet açısından bir sakınca doğurmaz'' kararının ardından bu şirkete ait hisselerin yüzde 75'ini satın alan Ryanair, Lufthansa'yı suçladı. Şirket, Lufthansa'nın Ryanair-LaudaMotion anlaşmasını sabote etmeye ve LaudaMotion'u istikrarasızlaştırmaya çalıştığını ileri sürdü.

Austrian'da yüzde 24.9 oranında hisseye sahip olan Ryanair, Niki Lauda ile iş birliği yaparak LaudaMotion'u hayata geçirdi.

''ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR''

TurizmGüncel'de yer alan habere göre; LudaMotion projesinin şu anda Lufthansa tarafından tehdit edildiğini ileri süren Ryanair'ın açıklamalarında, ''Ancak Lufthansa, Komisyon'un LaudaMotion'a sağlamakla yükümlü olduğu 9 uçağı geri almaya ve şirketin operasyona başlamasını engellemeye çalışıyor.'' ifadelerine yer verildi.

Ryanair, daha önce de Lufthansa'yı LaudaMotion'u istikrarsızlaştırmaya ve şirkete zarar vermeye çalışmakla suçlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim