• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Lufthansa, Türkiye yatırımlarını hızlandırdı

Lufthansa, Türkiye yatırımlarını hızlandırdı
Lufthansa Alman Hava Yolları, Türkiye ve dünyanın dört bir yanına taşıdığı yolcu sayısını artırmak için yatırımlarını hızlandırdı.

2012 yılında Frankfurt'tan Ankara, Berlin'den İstanbul ve İzmir'e ilk kez uçuş başlatacaklarını belirten Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Groger Wende, 'Türkiye için bizim hedeflerimiz büyük.Biz üç yeni hat düşünüyoruz Nisan' da Ankara-Frankfurt uçuşlarına başlayacağız.Ankara'dan her gün üç uçuş olacak. Berlin'in yeni havalimanından da Haziran ayında İstanbul ve İzmir'den her gün uçuşa başlayacağız dedi.Wende,Türk yolcuların teknolojik ve büyük uçakları sevdiğini özellikle Airbus A 380'i tercih ettiklerini de belirtti. 

Teknik altyapı, eğitimli personeli ve uçuş güvenliğine verdiği önemle Avrupa'da havacılık sektörünün en güçlü kuruluşu olan Lufthansa Alman Hava Yolları Türkiye pazarında iddialı.Lutfhansa'nın Türkiye Genel Müdürü Groger Wende Türkiye'de havayolu taşımacılığının artışına dikkat çekerek şunları söyledi, 'Türkiye için bizim hedeflerimiz büyük.Biz üç yeni hat düşünüyoruz Nisan' da Ankara-Frankfurt uçuşlarına başlayacağız.Ankara'dan her gün üç uçuş olacak. Berlin'in yeni havalimanından da Haziran ayında İstanbul ve İzmir'den her gün uçuşa başlayacağız."

Türkler teknolojiyi ve büyük uçakları seviyor 

Wende,Türklerin Airbus'ın dev uçağı A 380'le ABD'ye uçmak için Lufthansa'yı tercih ettiklerini söylerken A380'le uçmanın da oldukça ekonomik olduğunu kaydetti.Wende,"Türk yolcular çok rağbet ediyorlar.Frankfurt-Miami ve Frankfurt New York'a uçmaya başladık.Türk yolcular özellikle Airbus 380'e binmek istiyor.Teknolojiye merak var.Fiyatlar da çok uygun.Kampanya varsa 549 eurodan başlıyor.Özellikle Business Class çok uygun 2200 euro."dedi. Lufthansa'nın güvenliği ön plana alan bir şirket olduğunun da altını çizen Wende,özel hayatında kendisine Türklerin 'Enişte' demesinden de memnun. Wende,"Eşim Türk 25 senedir evliyim.Çok seviyorum,çok mutlu oluyorum.Zaten Türkiye'yi kendi evim gibi görüyorum.Emeklilik için Türkiye'yi düşünüyorum.Tanıdıklarım Enişte diyor ve hoşuma gidiyor."diye konuştu. 

Kriz korkutmadı 

Avrupa'daki ekonomik krizi de değerlendiren Wende bu konudaki görüşlerini ise 'Almanlar bundan çok korkuyorlar. Herkes harcamalarında dikkatli davranıyor ama gerçek manada o kadar büyük bir kriz yok şu anda. Türk ekonomisi yüzde 9 büyüdü, Alman ekonomisi de yüzde 4 büyüdü. Demek ki durum o kadar kötü değil. Lufthansa olarak 2012 yılında yatırımlarımızı yüzde 5 arttıracağız. Biz yatırımlarımızda en büyük payı teknik altyapı, personelin sürekli eğitimi ve uçuş güvenliğine ayırıyoruz. Munih ve Frankfur'tan sonra Berlin Brandenburg havalimanını da uçuşlarımızın merkezi haline getireceğiz. Buradan Avrupa'nın 50 noktasına yeni seferler başlatacağız. Brandenburg havalimanında 130 uçakla hizmet vereceğiz. Kısacası insanlar ekonomik krizi gözlerinde fazla büyütüyorlar. Aslında bu gerçeklikten uzak, psikolojik bir korku' sözleriyle dile getirdi. Türkiye'de yapılan seferlerde koltuk kapasitesi yüzde 13 artırmayı düşünen Lufthansa,2012'nin başında 18 büyük Gövdeli yeni uçak alacak.Şu anda 406 uçağımı olan Lufthansa,2012 sonuna kadar filosunu yüzde 6 oranında büyütecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim