• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Makinistlere uluslararası sertifika geliyor

Makinistlere uluslararası sertifika geliyor
Makinistlere uluslararası sertifika geliyor. Mesleki Yeterlilik Kurumu, Tren Makinisti Ulusal Yeterliliği'ni yayımladı. Bu yeterlilik kriterlerine göre sertifika alan Türk makinistleri, artık dünyanın her yerinde tren kullanabilecekler.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman yaptığı açıklamada, Türkiye'de demiryollarının hızla geliştiğini belirterek, Türk demiryolu sektörünün bölgesine örnek olduğunu söyledi. Türk demiryollarının bölgesinin yanı sıra, yatırımlarıyla Avrupa'nın dikkatlerini de üzerine çektiğini anlatan Karaman, 2023 yılına kadar 10 bin kilometre hızlı tren, 4 bin kilometre de konvansiyonel hat yapılacağını kaydetti.

TCDD olarak, sadece alt yapı yatırımlarına değil, gelişmiş insan gücüne de önem verdiklerini ifade eden Karaman, 155 yıllık dev bir çınar olan TCDD'de 250'ye yakın unvan bulunduğunu belirtti. Bu anlamda 15 meslek grubu ile ilgili mesleki standart geliştirdiklerini anlatan Karaman, bunlardan birinin de tren makinistleri olduğunu söyledi.

-''Dünyanın her yerinde hizmet verebilecekler''-

Bu çalışmalar sonucunda hazırlanan Tren Makinisti Ulusal Yeterliliği'nin, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onaylanarak, yayımlandığını belirten Karaman, şöyle konuştu:

''Mesleki Yeterlilik Kurum ile Kurumumuz arasında yapılan ulusal Yeterlilik Hazırlama Protokolü kapsamında hazırlanan Tren Makinisti (seviye 4) Ulusal Yeterlilik taslağı, sektör temsilcilerinin ve kamuoyunun görüşüne sunduk. Uygun görülen görüşler doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yaptık. Daha sonra bu taslak Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu'nda 23 Kasım'da onaylanarak yayımlandı. Mesleki yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan tren makinisti ulusal yeterliliği, ulaştırma, haberleşme ve lojistik sektöründe yayımlanan ilk yeterlilik olma özelliğini taşıyor. Bu yeterliliğin yayımlanması demiryolcularımız için büyük önem taşıyor. Bu yeterlilik kriterlerine göre sertifika alan makinistler, artık dünyanın her yerinde makinist olarak hizmet verme imkanına kavuşacaklar. Türkiye'yi 2023'e sadece alt yapı yatırımlarıyla değil, gelişmiş insan gücüyle de hazırlıyoruz.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim