• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Malatya Havalimanı uçuşlara açıldı

Malatya Havalimanı uçuşlara açıldı
15 Temmuz’da FETÖ mensuplarının kalkıştığı darbe girişimi sonrası uçuşa kapatılan Malatya Erhaç Havalimanı uçuşlara açıldı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemek amacıyla kapattıkları Erhaç Havalimanı'nın ulaşıma açıldığını bildirdi. Vali Toprak, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da Kayseri'den havalanan 7 askeri uçağın, Malatya Havalimanı'na indiğini hatırlattı.

Hain darbe girişimini engellemek, buradaki F-4'lerin izinsiz pist başı yapmasının önüne geçmek, askeri uçakların kalkışına izin vermemek amacıyla havalimanını, iş makineleriyle sivil ve askeri uçuşlara kapattıklarını belirten Toprak, o günden bu yana adli tahkikatların sürdüğünü söyledi.

Kayseri'den havalanan askeri uçaklarla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli incelemenin tamamlandığını bildiren Toprak, "Uçakların yedek piste alınacağı söylendi. Bugün 16.30'da uçuş ekibi burada olacak. Uçakların bakımı ve gözden geçirilmeleri yapılacak. Biz de ana pisti tümden açtık. İş makinelerini kaldırdık. Temizliğini yaptık. Devlet Hava Meydanlarınca da ilgili yerlere notam iletildi. Türk Hava Yolları arandı." diye konuştu.

Türk Hava Yollarının en kısa zamanda seferlerini başlatacağını kaydeden Toprak, "15 Temmuz hain terörist kalkışması ve kaldırılan uçaklar nedeniyle, yasa dışı şekilde bombalamaya gidecek uçakları engellemek amacıyla aldığımız tedbir neticesinde kapattığımız havalimanımızı da bu saat itibarıyla açtık." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim